GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 16. gün yemeği: Tereyağlı Humus
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 16. gün yemeği: Tereyağlı Humus

Ramazan Sofrası 16. gün yemeği: Tereyağlı Humus

"Çok hızlı hazırlayabileceğiniz bir yemek, Tereyağlı Humus..."

Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış nohut

4 çorba kaşığı tahin

2 tutam kimyon

1 tutam tuz

Su

1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

1 tutam toz biber

Hazırlanışı:

Haşlanmış Nohutu kıyma makinasından geçirerek püre kıvamına getirin. Bir tencereye alarak üzerine tahin, kimyon, tuz ve yeteri kadar su ekleyerek kıvama gelene gelene kadar çırpın. Kıvam aldığında servis tabağına alın. Ortasını kaşık yardımıyla açın. Üzerine kırmızı toz biber ve tereyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun...

False