Ramazan Sofrası 16. gün yemeği: Tereyağlı Humus

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 16. gün yemeği: Tereyağlı Humus
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2011 06:00

Çok hızlı hazırlayabileceğiniz bir yemek, Tereyağlı Humus...

Haberin Devamı

Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış nohut

4 çorba kaşığı tahin

2 tutam kimyon

1 tutam tuz

Su

1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

1 tutam toz biber

Hazırlanışı:

Haşlanmış Nohutu kıyma makinasından geçirerek püre kıvamına getirin. Bir tencereye alarak üzerine tahin, kimyon, tuz ve yeteri kadar su ekleyerek kıvama gelene gelene kadar çırpın. Kıvam aldığında servis tabağına alın. Ortasını kaşık yardımıyla açın. Üzerine kırmızı toz biber ve tereyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!