Ramazan Sofrası 16. gün yemeği: Kadınbudu Köfte

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 16. gün yemeği: Kadınbudu Köfte
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2011 06:00

İşte lezzetli bir köfte tarifi daha, Kadınbudu Köfte...

Haberin Devamı

Malzemeler:

½ kg. Dana kıyması

2 adet orta boy soğan

1 su bardağı haşlanmış pirinç

1 tutam Tuz

1 tutam Kimyon

1 tutam Karabiber

3 adet Yumurta

1 tutam Maydanoz

Un

Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Soğanları ince ince kıyın. Tencede sıvıyağda kavurduğunuz kıymanın üzerine soğanları atın. Haşlanmış pirinç, tuz, kimyon, karabiber ve yumurtaları tencereye atın. Üzerine bir tutam kıydığınız maydanozu atın ve iyice yoğurun. Avucunuzda köfteler yapın. Köfteleri unlayın ve ardından yumurtaya bulayarak fritözde kızartın. Pişen köfteleri fritözden alın. Köfteler servise hazır. Afiyet olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!