Ramazan Sofrası 14. gün tatlısı: Zerde

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 14. gün tatlısı: Zerde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2011 06:00

Hazırlaması çok kolay bir tatlı, Zerde...

Haberin Devamı

Malzemeler:

(4 kişilik)

1 çay bardağı pirinç

6 su bardağı su

1,5 su bardağı tozşeker

1 çay kaşığı safran

1 yemek kaşığı kuşüzümü

1 çay bardağı pirinç unu

1 çay kaşığı gülsuyu

Hazırlanışı:

Pirinci suda, iyice helmelenene kadar pişirin. Safranı 1/2 su bardağı suda eritip, kaynayan suya ekleyin. Pirinç ununa su ekleyip, boza kıvamına getirin, kaynayan suya ekleyip 2-3 dakika kaynatın. Şekeri ekleyip beş dakika daha kaynatın. En son gülsuyunu ilave edip ocağı kapatın. Kaselere pay edin, üstünü kuşüzümüyle süsleyerek servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!