GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 14. gün tatlısı: Zerde
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 14. gün tatlısı: Zerde

Ramazan Sofrası 14. gün tatlısı: Zerde

"Hazırlaması çok kolay bir tatlı, Zerde..."

Malzemeler:

(4 kişilik)

1 çay bardağı pirinç

6 su bardağı su

1,5 su bardağı tozşeker

1 çay kaşığı safran

1 yemek kaşığı kuşüzümü

1 çay bardağı pirinç unu

1 çay kaşığı gülsuyu

Hazırlanışı:

Pirinci suda, iyice helmelenene kadar pişirin. Safranı 1/2 su bardağı suda eritip, kaynayan suya ekleyin. Pirinç ununa su ekleyip, boza kıvamına getirin, kaynayan suya ekleyip 2-3 dakika kaynatın. Şekeri ekleyip beş dakika daha kaynatın. En son gülsuyunu ilave edip ocağı kapatın. Kaselere pay edin, üstünü kuşüzümüyle süsleyerek servis yapın.

False