GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 13. gün yemeği: Karides Güveç
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 13. gün yemeği: Karides Güveç

Ramazan Sofrası 13. gün yemeği: Karides Güveç

"Deniz ürünleri ile yapılan en iyi güveç tariflerinden, Karides Güveç..."

Malzemeler:

150 - 200 gr. Karides

1 avuç doğranmış mantar

1 sivri biber

1 orta boy domates

1 diş sarımsak

1 adet defne yaprağı

1 tutam kekik

Soya sosu

Rende kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Tavamızı kızdırıyoruz. Yaklaşık ½ çay bardağı sıvı yağ ilave ediyoruz. Yağımız kızdıktan sonra bir avuç mantarımızı tavaya alıyoruz. Ardından doğradığımız biberimizi ekliyoruz. Daha sonra kuşbaşı doğradığımız domatesi ve ince kıydığımız sarımsağı tavaya atıyoruz.

İyice karıştırıyoruz. 1 diş ince kıydığımız sarımsağı tavamıza atıyoruz. İyice karışmasını sağlayarak pişiriyoruz. Karidesimizi ilave edip tekrar karıştırıyoruz.

Üzerine 1 adet defne yaprağı koyuyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Bir tutam kekik atıyoruz. Az soya sosu ilave edip karıştırdıktan sonra ateşte kızdırdığımız kiremit güvecimize yemeğimizi alıyoruz.

Üzerine bir tutam rende kaşar peyniri ekleyip fırında kaşarlar eriyene kadar bekletiyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

False