GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 13.gün tatlısı: İrmik Helvası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 13.gün tatlısı: İrmik Helvası

Ramazan Sofrası 13.gün tatlısı: İrmik Helvası

"Kolay hazırlanabilen bir tatlı tarifi daha, İrmik Helvası..."

Malzemeler:

Sıvı yağ

125 gr. Tereyağ

2 yemekkaşığı çam fıstığı

2 su bardağı irmik

Bir buçuk su bardağı şeker

Bir buçuk su bardağı süt

2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritin. Üzerine çam fıstığını ekleyip karıştırın. Ayrı bir kaba şeker ve sütü ekleyerek karıştırın, suyu da ekleyerek kaynatın. Diğer kaba irmiği ekleyin ve karıştırarak kavurun. İyice kıvam aldığında üzerine diğer kapta kaynattığınız malzemeyi boşaltın. İyice karıştırın. Kahverengimsi renk alana kadar karıştırmaya devam edin. Helvamız servise hazır. Afiyet olsun...

False