Ramazan Sofrası 12. gün yemeği: Edirne Usulü Ciğer Tava

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 12. gün yemeği: Edirne Usulü Ciğer Tava
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 06:00

Edirne'nin çok meşhur ciğer tavası, Edirne Usulü Ciğer Tava...

Haberin Devamı

Malzemeler:

250 gr. Kuzu ciğer

Tuz

Tatlı kırmızı toz biber

1,5 kepçe eritilmiş tereyağ

1,5 kepçe sıvı yağ

Un

Hazırlanışı:

Ciğeri ince yaprak şeklinde doğrayın. Doğradığınız ciğerleri bir kaba alarak tuz, tatlı kırmızı toz biber atarak harmanlayın. Tavaya eritilmiş tereyağ ve sıvıyağı alarak kızdırın. Ayrı bir kapta ciğerleri unlayın ve elekten geçirin.

İyice kızan yağa ciğerleri atarak kızdırın. Ciğerlerin fazla yağda kalmaması gerekiyor. Kurumaması için yaklaşık 1 dakika kadar kızarttıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!