Ramazan Sofrası 11. gün yemeği: Fener Kavurma

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 11. gün yemeği: Fener Kavurma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2011 06:00

Güzel bir balık kavurma tarifi daha, Fener Kavurma...

Haberin Devamı

Malzemeler:

1 adet Fener Balığı

1 çay bardağı sıvı yağ

1/2 soğan

1 avuç doğranmış mantar

1 adet sivri biber

1 orta boy domates

1 diş sarımsak

Kekik, pulbiber, tarhun,karabiber

Soya sosu

1 tutam kekik

Hazırlanışı:

Tavamızı kızdırıyoruz. Yaklaşık 1 çay bardağı sıvı yağ ilave ediyoruz. Yağımız kızdıktan sonra doğradığımız soğanı tavaya alıyoruz. Ardından bir avuç mantarımızı ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra doğradığımız biberleri tavamıza atarak karıştırıyoruz.

Kuşbaşı doğradığımız balığımızı tavaya atıyoruz. İnce kıydığımız sarımsağı tavamıza atarak
karıştırıyoruz. Küp küp doğradığımız domatesleri yemeğimize ekleyerek karıştırıyoruz.

Kekik, pul biber ve tarhundan oluşan baharat karışımımızı atıyoruz ve yemeğimizi iyice karıştırıyoruz. Az soya sosu ilave edip karıştırdıktan sonra ateşte kızdırdığımız kiremit güvecimize yemeğimizi alıyoruz. Üzerine bir tutam kekik ekledikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!