GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 10. gün yemeği: Zeytinyağlı Barbunya
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 10. gün yemeği: Zeytinyağlı Barbunya

Ramazan Sofrası 10. gün yemeği: Zeytinyağlı Barbunya

"Zeytinyağlı yemeklerin en güzellerinden, Zeytinyağlı Barbunya..."

Malzemeler:

1,5 kg. Haşlanmış barbunya

1 adet soğan

½ su bardağı sıvıyağ

4 diş sarımsak

1 adet havuç

2 çorba kaşığı domates salçası

2 çorba kaşığı un

Su

1 adet kırmızı çarliston biber

1 adet yeşil çarliston biber

2 adet kereviz

1 tutam tuz

1 tutam toz şeker

1 tutam fesleğen

Hazırlanışı:

Soğanı doğrayın ve tencerede kızdırdığınız yağa atarak kavurun. Sarımsakları doğrayın ve tencereye atarak karıştırın. Havucu küp küp doğrayın ve tencereye atarak karıştırın. Salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Unu ekleyin ve karıştırın. Biraz su ekleyin ve karıştırın. Biberleri ve kerevizi doğrayın, tencereye atarak karıştırın. Haşlanmış barbuyayı tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine biraz su ekleyin. 1 tutam tuz, şeker, fesleğen atarak karıştırın. Piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

False