Ramazan Sofrası 10. gün yemeği: Zeytinyağlı Barbunya

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 10. gün yemeği: Zeytinyağlı Barbunya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2011 06:00

Zeytinyağlı yemeklerin en güzellerinden, Zeytinyağlı Barbunya...

Haberin Devamı

Malzemeler:

1,5 kg. Haşlanmış barbunya

1 adet soğan

½ su bardağı sıvıyağ

4 diş sarımsak

1 adet havuç

2 çorba kaşığı domates salçası

2 çorba kaşığı un

Su

1 adet kırmızı çarliston biber

1 adet yeşil çarliston biber

2 adet kereviz

1 tutam tuz

1 tutam toz şeker

1 tutam fesleğen

Hazırlanışı:

Soğanı doğrayın ve tencerede kızdırdığınız yağa atarak kavurun. Sarımsakları doğrayın ve tencereye atarak karıştırın. Havucu küp küp doğrayın ve tencereye atarak karıştırın. Salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Unu ekleyin ve karıştırın. Biraz su ekleyin ve karıştırın. Biberleri ve kerevizi doğrayın, tencereye atarak karıştırın. Haşlanmış barbuyayı tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine biraz su ekleyin. 1 tutam tuz, şeker, fesleğen atarak karıştırın. Piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!