Ramazan Sofrası 10.gün ana yemeği: Orman Kebabı

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 10.gün ana yemeği: Orman Kebabı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2011 06:00

Kuzu eti severler için lezzetli bir tarif daha, Orman Kebabı...

Haberin Devamı

Malzemeler:

1 kg. Kuzu kuşbaşı

2 adet soğan

2 adet havuç

3 adet patates

3 adet yeşil çarliston biber

4 diş sarımsak

1 çorba kaşığı un

Su

1 tutam tuz

1 tutam toz tavuk bulyon

1 tutam kekik

1 tutam karabiber

2 su bardağı konserve bezelye

Hazırlanışı:

Soğanları doğrayın ve tencerede kızdırdığınız yağa atarak kavurun. Ardından havuçları atın ve karıştırın. Sarımsakları ince ince doğradıktan sonra tencereye atarak karıştırın. Unu atın, iyice karıştırın ve suyu ekleyin.

Etleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Patatesleri küp küp doğradıktan sonra tencereye atın ve karıştırın. Biberleri doğrayın ve tencereya atarak karıştırın. Ardından 1 tutam tuz, toz tavuk bulyon, kekik, karabiber ekleyin. Son olarak bezelyeyi de ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!