Ramazan Sofrası 1.gün tatlısı: Tulumba

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 1.gün tatlısı: Tulumba
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2011 06:00

En beğenilen şerbetli tatlılardan biri; Tulumba Tatlısı.

Haberin Devamı

Malzemeler:

(4 kişilik)

1 su bardağı un

1,5 su bardağı su

2 yumurta

100 g tereyağı

2 su bardağı Ayçiçek yağı

Tuz

Şerbet Malzemesi:

1,5 su bardağı tozşeker

1,5 su bardağı su

1/2 limonun suyu

Hazırlanışı:

Su, eritilmiş tereyağı, un ve tuzu iyice karıştırıp, orta ateşte karıştırarak kulak memesi kıvamına gelene kadar pişirin. Hafif soğuduktan sonra elle yoğurun.

Hamura birer birer yumurtaları ilave edip, iyice yedirin. Bir tepside Ayçiçek yağını orta ateşte hafif kızdırın, hamurunuza istediğiniz şekli vererek yağın içine seyrek bir şekilde dizip 15-20 dakika kızartın.

Başka bir kapta şerbet malzemesini karıştırıp, iyice kaynatıp, soğutun. Kızarttığınız hamurları soğuk şerbete atın. 5-10 dakika beklettikten sonra delikli kepçeyle tabağa alın, arzu ederseniz kaymakla servis yapın.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!