Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
(4 kişilik)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı su
2 yumurta
100 g tereyağı
2 su bardağı Ayçiçek yağı
Tuz
Şerbet Malzemesi:
1,5 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Hazırlanışı:
Su, eritilmiş tereyağı, un ve tuzu iyice karıştırıp, orta ateşte karıştırarak kulak memesi kıvamına gelene kadar pişirin. Hafif soğuduktan sonra elle yoğurun.
Hamura birer birer yumurtaları ilave edip, iyice yedirin. Bir tepside Ayçiçek yağını orta ateşte hafif kızdırın, hamurunuza istediğiniz şekli vererek yağın içine seyrek bir şekilde dizip 15-20 dakika kızartın.
Başka bir kapta şerbet malzemesini karıştırıp, iyice kaynatıp, soğutun. Kızarttığınız hamurları soğuk şerbete atın. 5-10 dakika beklettikten sonra delikli kepçeyle tabağa alın, arzu ederseniz kaymakla servis yapın.