Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
1 adet büyük boy Ramazan pidesi
Sos malzemeleri:
1 adet orta boy domates, 2 tatlı kaşığı salça, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 diş doğranmış sarımsak, 2 yemek kaşığı sıvıyağ.
Üzeri için:
1 çay bardağı doğranmış sosis, 1 çay bardağı doğranmış sucuk, 2 adet sivri biber, 1 adet kırmızı biber, 1 çay bardağı konserve mısır, 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
Yapılışı:
Öncelikle sos hazırlanır. Yağ tavaya konur ve kızdırılır. Domates rendelenerek ilave edilir. Diğer malzemelerde eklenerek kısık ateşte 5 dakika kadar pişirilir. Sos ateşten alınır, pidenin üzerine dökülür.
Kaşar peyniri hariç diğer doğranmış malzemeler pidenin üzerine dizilir. En üste kaşar peyniri serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika, kaşarlar eriyinceye kadar pişirilir.