GeriSağlıklı Yaşam Protein tozu kilo aldırır mı verdirir mi? Protein tozu kullanımı kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Protein tozu kilo aldırır mı verdirir mi? Protein tozu kullanımı kilo yapar mı

Protein tozu kilo aldırır mı verdirir mi? Protein tozu kullanımı kilo yapar mı

"Bazı spor dalları ile uğraşan kişilerin beslenmelerine daha çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Özellikle fazla fiziksel güç harcanan sporlar ile uğraşanların beslenmelerinde birtakım yiyeceklere diğerlerine göre ağırlık vermeleri gerekmektedir. Bu besinlerden biri de protein tozları olmaktadır. Peki, protein tozu kilo aldırır mı verdirir mi? Protein tozu kullanımı kilo yapar mı? İşte, protein tozu hakkında bilgi edinmek isteyenler için tüm detayları derledik."

Protein tozları özellikle vücut geliştirme sporları yapanların tükettiği besin takviyelerinden biri olmaktadır. Bu nedenle protein tozlarını dikkatli ve belli bir miktarda kullanmak gerekmektedir.

 Protein Tozu Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?

 Proteinler sağlıklı bir vücut için olmazsa olmaz maddelerden biri olarak ifade edilmektedir. Bazı durumlarda vücudun protein ihtiyacı beslenme ile alınamamaktadır. Bu durumların başında da vücut geliştirme sporları ile uğraşan kimseler gelmektedir. Bu kişilerin ihtiyaç duydukları protein tozunu takviye olarak kullanmaları önerilmektedir.

 Protein tozunun hammaddesi peynir altı suyundan meydana gelmektedir. Çeşitli işlemlerden geçirilerek hazırlanan protein tozunun iki çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan birincisi yavaş sindirilme özelliğine sahip olan protein tozu olurken ikincisi ise daha hızlı emilim sağlayan çeşidi olmaktadır. Protein tozu kasların gelişmesinde, kemiklerin sağlıklı olmasında, vücut hücrelerinin onarılmasında, kötü kolesterolün düşürülmesi gibi pek çok alanda faydaları bulunan bir besin takviyesi olarak ifade edilmektedir.

 Protein tozunu düzenli kullanan sporcuların kısa zamanda kaslarının gelişmesi mümkün olmaktadır. Protein tozu her yaştan insan için güvenilir olan bir besin olmaktadır. Protein tozları sadece spor yapanlar tarafından değil aynı zamanda ağır işlerde çalışan kimseler tarafından da kullanılabilen takviyelerden biri olmaktadır. Vücut direncinin artmasına destek olan protein tozları uzun süre tok kalmayı sağlamaktadır. Bu özelliğinden dolayı diyet listelerinde protein tozuna yer verilmektedir. Bilinenin aksine protein tozları kilo aldırmayarak kilo verilmesini desteklemektedir.

 Protein tozu vücuda alındıktan sonra vücut onu sindirmek için enerji sarf etmektedir. Bu durum vücuttaki yağların da yakılmasını sağlamaktadır. Bunun bir sonucu olarak da sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkün hale gelmektedir.

 Protein Tozu Kullanımı Kilo Yapar mı?

 Protein tozu, kişinin vücudunda enerjiye dönüştükten sonra kullanılıyorsa kilo yapmamaktadır. Ancak kişi hem protein tozu alıyor hem de enerji sarf etmiyorsa bu durumun bir sonucu olarak kilo alınabilmektedir. Kişiler çok az spor yapıyor ya da hiç spor yapmıyor ise vücuda alınan protein tozları yağa dönüşerek kilo alınmasına neden olabilmektedir. Fakat protein tozu amacına uygun bir şekilde kullanılıyor ise kilo verme konusunda yardımcı olmaktadır.

 Uzmanlar protein tozu kullanımı sırasında dikkatli olunmasını tavsiye etmektedirler. Bu tozlardan yüksek fayda sağlamak için sabah tüketilmesi önerilmektedir. Bu sayede vücut protein tozunu enerjiye dönüştürecektir. Sporla uğraşanların ise spora başlamadan önce tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Gecenin ileri saatlerinde alınması önerilmemektedir. Çünkü vücut protein tozunu yağa çevirebilmektedir.

 

 

False