Güncelleme Tarihi:
Sağlıklı bir sindirim sistemi, bir yaşamın en önemli koşullarından birisidir. Sindirim ünitesi sağlıklı çalışmanın en önemli etken olduğu bağırsaklarımızda yaşayan flora bakterileridir. Bağırsak mikroflorasının sağlığını korumak ve işlevlerini sağlamak için probiyotikler ve prebiyotiklere ihtiyaç vardır. Probiyotikler;
HANGİ PROBİYOTİK KAYNAK NE KADAR TÜKETİLMELİ?
Kefir:
Probiyotik besinlerde ilk tercih genelde kefirden yana olur. Tüketim sıklığı ve miktarıyla haftada 3 defa ikindi ara öğününüze alacağınız ev yapımı organik kefir, bağırsak floranızı güncel tutup sizi hastalıklardan korumada büyük etkiye sahip olacaktır.
Peynir:
Sofralarımızda yer alan kısımların bulunduğu alandaki mikroorganizmaların en iyi probiyotik kaynağıdır. O kadar da probiyotikten faydalanmadığınızı gösterir.
El yapımı nar ekşilsi de önemli bir probiyotik besin olarak listede yerini alıyor. 'El yapımı' olması gerektiğinin altını çiziyoruz.
Elma sirkesi:
Elma sirkesi, probiyotik açısından değerlendirilebilecek nadide besinlerden birisi. Fermantasyon işlemi için birçok mikroorganizmaya sahiptir. Akşam yemeğinden sonra uyumadan 2 saat kadar önce 1 bardak ılık suya katılmış 2 yemek kaşığı kadar elma sirkesi, hem bağırsak sağlığını koruma hem de insülin direncini tedavi etme etkisine sahiptir.