Portakallı Pelte

Güncelleme Tarihi:

Portakallı Pelte
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2012 12:25

Mis gibi portakal kokan bu tatlıyı denemek istemez misiniz?

Haberin Devamı

MALZEMELER:
1 kilo sıkmalık portakal
Buğday nişastası
Şeker
200 gr tatlı badem

Portakallı Pelte

HAZIRLANIŞI: Portakallar yıkandıktan sonar düzgün bir şekilde ortadan ikiye bölünür ve şekilleri bozulmadan suları sıkılır, bir tencereye konur. Bu işlem elektrikli bir limon sıkacağı ya da elle yapılabilir. Önemli olan portakalların kabuklarının dağılmamasıdır. Tenceredeki portakal suyuna portakal başına tepeleme bir tatlı kaşığı buğday nişastası ve iki tatlı kaşığı şeker (portakal başına) ilave edilir. Ağır ateşte karıştırılır, kaynamaya başladığında ateşin altı kapatılır. Bir iki defa böyle çevrildikten sonra malzeme portakalların içine doldurulur. Diğer tarafta 2-3 dakika haşlanan ve kabukları soyulan bademler, peltenin üzerine konulur.

Haberin Devamı

Not: Bademler, portakalların dibine konulup, üzerine pelte de dökülebilir. Portakalların servis tabağında düzgün durması için altları çok hafifçe bir bıçak yardımı ile düzeltilebilir.

BAKMADAN GEÇME!