GeriEvcil Hayvanlar Pomeranian Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Pomeranian Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pomeranian Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Pomeranian Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Pomeranian Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Pomeranian Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

"Günümüzde birbirinden farklı köpek ırkları bulunmaktadır. Bu köpeklerin özellikleri ise çok farklıdır. Pomeranian Köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Pomeranian cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik."

Pomeranian ırkındaki köpekler genel olarak sempatik ve sevimli görünümleri ile ön plana çıkarlar. Küçük yapıları ile bilinen bu köpeklerin bakımına da çok dikkat edilmesi gerekmektedir. 

 Pomeranian Nedir Ve Nasıl Bir Köpektir? 

 Pomeranian cinsi köpekler son yıllarda oldukça popüler oldular. Kökeni Almanya olan Pomeranian ırkları evde kolay bir şekilde yetiştirilirler. Her zaman enerji dolu bir yapıları olan bu köpekler zeki oldukları için eğitimleri de kolaydır. Çocuklar ile kolay bir şekilde iletişim kurabilirler. Pomeranian cinsi köpekler şımarık ve oyuncu bir tavra sahiplerdir. Küçük boyları olan Pomeranian cinsi köpekler seslere karşı büyük bir hassasiyet duyarlar. Bu köpeklerin tüyleri peluş ayıcıkları anımsatır. O nedenle tüy bakımlarına da çok dikkat edilmesi gerekir. Popüler köpekler arasında olan Pomeranian ırkları çok fazla talep görürler. 

 Pomeranian Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir? 

 Pomeranian cinsi köpeklerin enerji düzeyleri çok geniştir. Bunun yanı sıra başka köpekler ile çok geçinemezler. Çocuklar ile çok iyi anlaşan bu ırk köpekleri yabancı kişilere karşı da çok mesafelidir. 10 yıl içinde normal boyutlarına ulaşabilen bu köpekler yumuşak tüylüdürler. Kökeni Almanya olan Pomeranian ırklarının egzersiz yapmaya ihtiyaçları yoktur. Bu köpekler genellikle kucakta taşınırlar. 

 Pomeranian Nasıl Eğitilir? 

 Günümüzde Pomeranian ırkı köpekler çok oyuncu oldukları için eğitimleri biraz zaman alabilir. O nedenle Pomeranian cinsi köpeklerin eğitimlerinde çok dikkat edilmelidir. Orta düzey eğitilebilen bu köpeklerin koruyuculukları da düşük olması ile bilinir. 

 Pomeranian Ne Kadar Büyür? 

 Sevimli yapıları ile bilinen Pomeranian cinsi köpekler genellikle 15 yıl yaşarlar. Bu tür köpekler çoğu zaman sağlıklı yaşamaları ile birlikte yaşam süreleri de uzayabilir. Pomeranian cinsi köpekler30 cm'e kadar uzayabilirler. Bunun yanı sıra Pomeranian köpeklerin ağırlıkları 1 ile 3 kg arasında olabilir. 

 Pomeranian Tüy Döker mi? 

 Pomeranian ırkı köpeklerin kabarım ve yumuşak tüyleri bulunmaktadır. Küçük gözleri ile tanınan bu köpeklerin de kendilerine has kuyrukları vardır. Genellikle kızıl renkli tüyleri olan Pomaranian ırkı köpekler çok fazla tüy dökerler. Bu nedenle köpeklerin tüy bakımlarına da çok dikkat edilmelidir. 

 Pomeranian Ne Yer ve Nasıl Beslenir? 

 Pomeranian ırkı köpeklerin beslenmesine çok dikkat edilmelidir. Özellikle de köpeklerin mamasında ani değişimler yapılmamalıdır. Kuru köpek maması genellikle belirlenen şekilde verilmelidir. Kaliteli ve doğru mamalar ile beslenme düzeni oluşturulmalıdır. Pomeranian ırklarının atıştırmalıkları bile doğru seçilmelidir. 

 Pomeranian Kaç Tane Yavrular? 

 Son yıllarda çok popüler olan Pomeranian ırkları genellikle 1 ya da 4 arasında yavruya sahip olurlar. Pomeranian cinsi köpeklerin en büyük yardımcısı ise anneleri olarak bilinmektedir. Bu ırklar yavru oldukları dönemlerde çok hareketlidirler. 

 Pomeranian Kaç Yıl Yaşar? 

 Günümüzde Pomeranian cinsi köpekler ortalama 12 ve ya 16 yıl arasında yaşarlar. Sağlıklı olan bu ırk genellikle kalıtsal hastalığa çok yatkın olarak bilinir. Beslenmelerine dikkat edildiği takdirde Pomeranian ırkı köpeklerin yaşam süreleri de uzayacaktır. Bu nedenle Pomeranian ırkı köpeklerin sağlık kontrolleri de doğru bir şekilde yapılmalıdır. 

 Pomeranian İçin İsim Önerileri 

 Pomeranian ırkı köpekler için birbirinden farklı isimler tercih edilebilir. Günümüzde en çok kullanılan isimler "Sushi, Sosis, Peluş, Çıtır ve Behlül" olarak bilinmektedir. Özellikle çocuklar da Pomeranian ırkı köpeklere "Boncuk, Şirin ve Tüylü" ismini kullanabilirler. Bu köpekler için çok fazla isim kullanılabilir. 

False