Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
15 gr instant maya (2 yemek kaşığı kadar)
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su (gerekirse biraz daha ilave edebilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Süt
Hazırlanışı:
Un, maya, şeker ve tuzu bir kapta harmanlayın. Yavaş yavaş suyu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 6-8 parçaya ayırın. çok inceltmeden merdaneyle küçük yuvarlak şekilde açın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Bezelerin üzerini bir bezle örtün ve 30 dakika bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kabaran hamurların üzerine fırçayla süt sürün ve fırına verin. Altın rengini alınca fırından çıkarın. Servis yapın.
Sütlü irmik tatlısı için tıklayınız!