Pikan Cevizli Güvercin Pastası

Güncelleme Tarihi:

Pikan Cevizli Güvercin Pastası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2018 16:05

Size kendinizi özel ve değerli hissettiren sevgililerinize ellerinize yaptığınız bir tatlıdan güzel bir hediye olamaz.

Haberin Devamı

Pasta Malzemeleri:

3 su bardağı un

2 su bardağı şeker

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı toz tarçın

Yarım çay kaşığı tuz

3 adet dilimlenmiş olgun muz

1 su bardağı ezilmiş ve suyu alınmış konserve ananas

1 su bardağı bitkisel yağ

3 büyük çırpılmış yumurta

1,5 çay kaşığı vanilya

1 su bardağı ince doğranmış pikan cevizi

Pikan Cevizli Güvercin Pastası

Krema Malzemeleri:

225 gram krem peynir (oda sıcaklığında)

1 paket (yarım su bardağı) tereyağı (oda sıcaklığında)

4,5 su bardağı (450 gram) elekten geçirilmiş pudra şekeri

1 çay kaşığı vanilya

Kremalı kekin yan taraflarını süslemek için, 1,5 su bardağı doğranmış pikan cevizi

Pikan Cevizli Güvercin Pastası

Hazırlanışı:

Haberin Devamı

Tepsiyi, önceden 175 derecede ısıttığınız fırının orta rafına yerleştirin 20 cm boyunda iki kek kalıbını hafifçe yağlayın, eşit bir şekilde un serpin ve fazlalığı vurarak dökün. Un, şeker, karbonat, tarçın ve tuzu elekten geçirerek bir kaba alın. Başka bir kapta muz, ananas, yağ, yumurta ve vanilyayı karışana kadar mikser kullanmadan çırpın. Kuru karışıma dökün ve pürüzsüz hale gelene kadar büyük bir spatula ile çırpmadan karıştırın. İçine pikan cevizlerini atın. Kalıplara eşit şekilde dökün. Kekler, ortasına bastırınca tekrar aynı şekli alana kadar, 30-35 dakika pişirin. Kekleri tel raflara aktarın ve 10 dakika soğumaya bırakın. Raflardaki kekleri ters çevirin ve soğumaya bırakın. Yüksek hızda mikser kullanarak krem peyniri ve tereyağını geniş bir kapta karıştırın. Pürüzsüz bir krema yapmak için düşük hızda pudra şekerini ve ardından vanilyayı yavaş yavaş karıştırın İlk kattaki keki ters çevirerek bir servis tabağına yerleştirin Yaklaşık 2/3 su bardağı kremayı üzerine yayın Kekin üst tarafını çevirerek ikinci katı yerleştirin. Kalan kremayı üzerine ve kekin yanlarına yayın Hemen servis etmeyecekseniz, buzdolabında bir gece ağzı kapalı olarak saklayabilirsiniz. Servis etmeden önce oda sıcaklığında beklemeye bırakın.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!