Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
6-8 kişilik
1 çay bardağı aşurelik buğday
10 çay bardağı su
İki buçuk çay bardağı Pekmez
İki buçuk çorba kaşığı nişasta
50 gram ceviz içi
Yapılışı
Buğdayı, pilavlık bulgur iriliğine gelene dek mutfak robotundan geçirin. Tencereye alıp, üzerine 9 çay bardağı su ilave edin. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak buğday yumuşayana dek pişirin. Pekmez ekleyip. 5 dakika daha pişirin. Ayrı bir yerde nişastayı, kalan 1 çay bardağı su ile açın. Buğdaylı karışımdan 2-3 çorba kaşığı alıp nişastaya ekleyin. Tenceredeki buğdayı sürekli karıştırarak nişastayı ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp, koyulaşınca ocaktan alın. Dilediğiniz şekilde bir kaba boşaltıp, ılınmaya bırakın. Daha sonra buzdolabının alt rafında soğuyana dek dinlendirin. Dilimleyip, cevizle süsleyerek servis yapın.