Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
4 dilim kalın ve çemenli pastırma
1/2 parça dil peyniri
1,5 çorba kaşığı soya sosu
1,5 çorba kaşığı bal
1 tutam taze nane
Büyük boy kürdan
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü incecik dövün.Tabanı düz, çukur bir kapta bal ve soya sosunu iyice karıştırın.Dövülmüş tavuğu bu sosa iyice bulayın.Tavuğu bir tabağa serin, üzerine pastırmalardan bir kat yerleştirin, pastırmanın üzerine dil peyniri ve naneyi, sonra tekrar pastırmayı koyun.Daha sonra büyük bir parça tavuk göğsünüz varsa malzemeleri zarf kapatır gibi kapatın ve büyük kürdanla tutturun. Benim gibi tavuk göğüsleriniz küçükse rulo yapın ve bir kaç tane küçük kürdanla tutturun.Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı koyun ve tavuk sarmanızın iki tarafını yüksek ateşte ikişer dakika pişirin ki böylece tavuk içindeki suyu salmasın, ama dikkat edin yanmasın. Sonra tavanın kapağını kapatıp ateşin altını iyice kısarak 5 dakika bir tarafını, 5 dakika diğer tarafını iyice pişirin.