Geriİyi Yaşam Papatya suyu nasıl yapılır, saklanır ve ne işe yarar? Kaynatılmış papatya suyunun cilde ve vücuda faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Papatya suyu nasıl yapılır, saklanır ve ne işe yarar? Kaynatılmış papatya suyunun cilde ve vücuda faydaları

Papatya suyu nasıl yapılır, saklanır ve ne işe yarar? Kaynatılmış papatya suyunun cilde ve vücuda faydaları

"Özellikle cilt ve vücut için önemli faydalar sunan papatya suyu, farklı yöntemler üzerinden hazırlanabilmektedir. Yapımını öğrendikten sonra amaca uygun şekilde kullanma şansı sunar. Peki, papatya suyu nasıl yapılır, saklanır ve ne işe yarar? Kaynatılmış papatya suyunun cilde ve vücuda faydaları hakkında detayları derledik."

Papatya günümüzde birçok değişik yöntem üzerinden sağlık noktasında kullanılmaktadır. Bu doğrultuda bitki çayı ile beraber aynı zamanda papatya suyu üzerinden de değerlendirme imkanı verilmektedir. Bireysel olarak evde ele alınacak malzemeler eşliğinde papatya suyunu hazır hale getirmek mümkün.

 Papatya Suyu Nasıl Yapılır?

 Aşamalı olarak gerekli malzemeler üzerinden papatya suyu evde kolay bir şekilde hazırlanabilir.

 - Bir avuç dolusu kuru papatya ile beraber 2 bardak su kaynatılmalıdır.

 - Kaynayan su rengini aldıktan sonra ortalama 10 ya da 15 dakika kadar soğumaya bırakılmalıdır.

 - Bu şekilde hazırlandıktan sonra papatya suyu saça sürülmek suretiyle güneşte kurumaya bırakılabilir.

 Eğer bu işlem kış aylarında gerçekleştirilecek ise, aynı zamanda saç kurutma makinesi kullanılabilir. Bu şekilde hazırlanması ile beraber papatya suyu sağlıklı ve güvenli bir şekilde kullanılabilir. Özellikle saç ile beraber daha birçok farklı amaç altında kullanıldığını eklemek gerekir.

 Papatya Suyu Nasıl Saklanır?

 Papatya suyu hazırlandıktan sonra bir kap içerisinde oda sıcaklığında saklanabilir. Böylece istenildiği zaman yılın farklı mevsimlerin de kış ya da yaz aylarında kullanmak mümkün olur. Ancak evde özel olarak hazırlanmış papatya suyu çok fazla bekletilmemelidir. Gerekli zamanlarda amaca uygun olarak kullanılmalı ve daha sonra yeniden yöntem ışığı altında hazırlanmalıdır.

 Papatya Suyu Ne İşe Yarar?

 Papatya suyu konusunda en merak edilen durumlar içerisinde ne işe yaradığı geliyor. Özellikle cilt ve saç ile beraber aynı zamanda vücudun farklı bölgeleri için oldukça etkili bir kaynaktır. Sadece fiziksel değil aynı zamanda psikolojik olarak da önemli etkileri olduğunu dile getirmek mümkün.

 - Mide ve bağırsak kramplarını önleyici bir etki sağlar.

 - Aynı zamanda mide sağlığı düzenli olarak tüketmek suretiyle korunabilir.

 - Uykusuzluk problemi için etkilidir.

 - Farklı sebeplerden dolayı yaşanabilecek sinir bozukluğunu giderir.

 - Kasları gevşetir ve daha sakin bir zihin yapısı sağlar.

 Bu şekilde sunduğu birçok önemli faydası ile beraber papatya suyu doğal besin kaynakları içerisinde yer almaktadır. Bu doğrultuda hem içmek hem de sürmek suretiyle amaca uygun olarak farklı biçimlerde kullanmak mümkün.

 Kaynatılmış Papatya Suyunun Cilde Faydaları

 Papatya suyunun cildi güzelleştirmesi nedeniyle bu konuda oldukça fazla kullanılmaktadır. Özellikle haftada ortalama 1 kez yüz yıkanması ile beraber, cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesini olarak verilebilir. Aynı zamanda cilde düzenli olarak uygulandığı zaman, cildin zaman içerisinde tazelendiği anlaşılabilir. Daha genç ve güzel bir görünüm elde edilmesi ile beraber, pürüzsüz bir cilt imkanı sağlanmaktadır. Tabii özellikle hücre yenilenmesi ile beraber, ölü hücrelerin uzaklaştırılması sayesinde daha genç bir görünüm sağlanır.

 Kaynatılmış Papatya Suyunun Vücuda Faydaları

 Papatyanın vücuda sağladığı birçok önemli yarar bulunmaktadır. Özellikle diş ve diş etlerine karşı sağlıklı bir yapı oluşturur. Migren ağrısına karşı kullanılır ve aynı zamanda saç ile beraber cilt için daha güçlü bir görünüm elde edilir. Özellikle mide ve bağırsak kramplarına karşı önemli bir katkı sağladığını söylemek mümkündür.

 Fiziksel durumun yanı sıra zihni sakinleştirmek, sinir bozukluğunun önüne geçebilmek için katkı verir. Uykusuzluk problemi çekenler için de yine daha sağlıklı bir şekilde uyuma olanağı vermektedir. Bu şekilde birçok faydası ile beraber değişik yöntemler üzerinden papatya suyu kullanılabilir.

False