Güncelleme Tarihi:
Bu diyeti yapanların en çok şikayet ettiği şey sürekli tavuk yemenin çok sıkıcı olması. Bu soruna bir çözüm bulmak için 4 farklı tavuk tarifiyle karşınızdayız…
Tavuklu Mangolu Köfte
Malzemeler
Köfteler için;
500 gram tavuk göğüsü
1 mango, soyulmuş ve kesilmiş
1 yeşil biber
2 yemeklik soğan, ince ince kesilmiş
1 kırmızı soğan, ince ince kesilmiş
1 çorba kaşığı pul biber
Tuz ve karabiber
Sos için;
1 mangonun yarısı
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil
Nasıl yapılıyor?
Köfteler;
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bütün köfte malzemelerini bir blender’a koyun (mango dışında) ve birkaç kez karıştırın. Bu şekilde ürünler birleşip kıyma haline gelecektir. Daha sonra küp küp kesilmiş mangoları etin içine koyup yoğurun. Daha sonra yuvarlak köfteler haline getirin ve fırına koyun. 30 dakika kadar pişirin.
Sos için;
Mango, sarımsak ve zencefili bir tencerenin içine koyun, ve pişirin. Daha sonra blender’dan geçirin. Pişen köftelerin üzerine koyup servis edin. Altına pilav ile servis edebilirsiniz.
Kaynak: slimmingeats
Satay Soslu Tavuk Şiş
Malzemeler;
Tavuk göğüsü, tahta şiş
Marine için;
1 çorba kaşığı limon kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çorba kaşığı pul biber
2 kaşık zeytin yağı
Sos için;
3 çorba kaşığı tahin
1 çorba kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak
Nasıl yapılıyor?
Bütün marine malzemelerini bir kaba koyup karıştırın. Tavuğu karışımın olduğu kaba yerleştirin. Kabın üstünü streçfilm ile kapatın, ve yarım saat buzdolabında bekletin. Tahta şişlerin üstüne tavukları geçirin. Tavanızı orta ateşte ısıtın ve üstüne zeytinyağını ekleyin. Her tarafını 4 dakika kadar pişirin. Sos malzemelerinizi ayrı bir kapta karıştırın ve tavuğu servis ederken üstüne sürün.
Kaynak: paleogrubs
Körili Tavuk Kanatları
Malzemeler;
Tavuk kanatları
Tuz ve biber
1 çorba kaşığı köri
¼ çorba kaşığı kimyon
Nasıl yapılıyor?
Fırını 400 derecede önceden ısıtın. Bir kabın içinde kanatları tuz, biber, köri ve kimyon ile karıştırın. Yağlı kağıdı bir tepsi üzerine serin. Tepsiye sırayla kanatları yerleştirin. Tepsiyi fırına verin. Tavuklar kızarıncaya kadar 30-35 dakika kadar pişirin.
Kaynak: thedefineddish
Acılı ve Tatlı Parmak Tavuk
Malzemeler
1,5 bardak un
1,2 çay kaşığı kaya tuzu
¼ çay kaşığı kara biber
2 yumurta
tavuk göğsu ( şerit halinde kesilmiş)
1/2 bardak bal
? bardak acı sos
½ çay kaşığı sarımsak
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Bir tepsinin üzerine yağlı kağıt serin. Un, tuz ve biberi bir kaba koyun. Başka bir kaba yumurtalara bir bir kaşık suyu koyun. Tavukları sırayla önce yumurta karışımına, daha sonra un karışımına bulayıp tepsiye yerleştirin. Tavuklar kızarana kadar pişirin. Tavuklar pişerken sosu hazırlayın. Bir tavaya bal, acı sos ve sarımsağı koyup karıştırın. Tavuklar piştikten sonra, üzerlerine sosu döküp 3 dakika daha fırına verin. Daha sonra çıkartın.
Kaynak: theendlessmeal