Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
4 yufka
2 yumurta
1 çay bardağı süt
Kızartmak İçin
1 su bardağı sıvı yağ
Harcı için
250 gr pastırma
2 domates
1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
4-5 sivri biber
Hazırlanışı
Domatesleri küp seklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip doğrayın. Pastırmaların çemenini çıkarıp kesin. Domates, pastırma, kasar peyniri ve sivri biberleri bir kapta harmanlayın. Yumurta ve sütü bir kapta çırpın. Yufkaların aralarına yumurtalı süt sürüp üst üste yerleştirin. 8 eşit üçgen kesip geniş kenarlarına pastırmalı harcı yayın. Karşılıklı sivri kenarları hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak sarın. Uç kısımları su ile ıslatıp yapıştırın. Yağı tavada kızdırıp börekleri kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.
kolay pırtık böreği tarifi için tıklayın!