GeriBeslenme Önerileri Paçanga böreği
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Paçanga böreği

Paçanga böreği

"Hızlı ve lezzetli bir börek yapmak istiyorsanız, tam aradığınız tarif!"

Malzemeler

4 yufka
2 yumurta
1 çay bardağı süt

Kızartmak İçin

1 su bardağı sıvı yağ

Harcı için

250 gr pastırma
2 domates
1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
4-5 sivri biber

Hazırlanışı

Domatesleri küp seklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip doğrayın. Pastırmaların çemenini çıkarıp kesin. Domates, pastırma, kasar peyniri ve sivri biberleri bir kapta harmanlayın. Yumurta ve sütü bir kapta çırpın. Yufkaların aralarına yumurtalı süt sürüp üst üste yerleştirin. 8 eşit üçgen kesip geniş kenarlarına pastırmalı harcı yayın. Karşılıklı sivri kenarları hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak sarın. Uç kısımları su ile ıslatıp yapıştırın. Yağı tavada kızdırıp börekleri kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.


kolay pırtık böreği tarifi için tıklayın!

False