Nohutlu ekmek

Güncelleme Tarihi:

Nohutlu ekmek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 16:22

Kendi ekmeğini kendi yapmak isteyenler için ideal bir tarif!

Haberin Devamı

Malzemeler

1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı yarma
6 su bardağı un
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

Yapılışı

Nohutu yıkayıp kurulayın. Havanda döverek irmik haline getirin. Yarmayı yıkayın. 1.5 su bardağı kaynamış suya nohut ve yarmayı ilave edin. Ilık ortamda mayalanması için 12 saat bekletin. 1 bardak unu nohut mayasına ekleyip karıştırın. 15 dakika bekletin. Tuz, kalan un ve yarım bardak suyu mayalı karışıma ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru tepsiye yayın. Ilık ortamda 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Darı ekmeği tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!