Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç, 1 adet Et Bulyon, 3 su bardağı su, 7 yemek kaşığı margarin, 100 gr tel şehriye, 200 gr taze kaşar, 2 su bardağı haşlanmış nohut (1 su bardağı kuru nohut), 2 adet taze soğan, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı fesleğen, yeterince tuz ve karabiber.
Yapılışı:
Nohutları akşamdan ıslatın. Ertesi gün tuz ilave etmeden ıslattığınız su ile haşlayın. Pirinçleri ayıklayıp bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar soğuk su ile yıkayın. Taze kaşar peynirini rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Yayvan bir tencere de 3 yemek kaşığı margarini eritin. İçine yıkanmış pirinçleri ilave edip kavurun. Daha sonra içine 1 adet Et Bulyon'u ve 3 su bardağı suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp altını kıstıktan sonra pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin. Pilavı ateşten alın, üzerine havul kağıt kapatıp demlendirin.
Ayıklanmış yıkanmış taze soğanları ince ince kıyın. Bir tavada 1 yemek kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca içine taze soğanları ekleyip sote edin. İçine süzülmüş haşlanmış nohutları, naneyi, kırmızı pul biberi, fesleğeni, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra ateşten alın. Ayrı bir küçük tavada kalan margarini eritin, içine tel şehriyeleri ilave edip kahverengi oluncaya kadar kavurun. Servis edeceğiniz derin bir kasenin içine ilk once kavurduğunuz şehriyeleri, üstüne demlenen Et Bulyon'lu pilavın yarısını koyun. Üzerine rende kaşarı ve taze soğanlı baharatlı nohutu yayın. Pilavı servis tabağına çevirdikten sonra sıcak olarak porsiyonlayıp servis edin.