Nefis pırasa sarması tarifi!

Güncelleme Tarihi:

Nefis pırasa sarması tarifi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2012 12:07

Sarma tariflerinize bir yenisini daha eklemek ister misiniz? Nefis pırasa sarması için tıklayın!

Haberin Devamı

Malzemeler

4 adet kalın pırasa
200 gr orta yağlı kıyma
1 adet küçük kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
8-10 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
Tuz, karabiber

Yapılışı

Pırasaların beyaz kısımları az yumuşayacak kadar haşlanır. Daha sonra 3 parmak eninde doğranır. İçmalzemesi karıştırılır, 1 su bardağı su eklenir. Pırasa dilimleri ortadan kesildikten sonra katlara ayrılır. Elde edilen dikdörtgen parçanın kenarına iç konur ve rulo şeklinde sarılır. Sarmalar tencereye dizilir, üzerine 1 su bardağı su gezdirilir, düz tabak kapatılır. Orta ateşte yarım saat pişirilir.

Enfes ebegümeci sarması için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!