Güncelleme Tarihi:
Potasyum kaynağı olması özelliği ile kas kramplarına ve kas güçsüzlüğüne çok iyi gelir. Muzun potasyum içeriğinin fazla olması meyvenin tüketimi ile kasların çalışması, sinir uyarımı, vücudun su dengesinin kontrolü sağlanır. Potasyum sayesinde kanın pıhtılaşmasını sağlar. Kesik, aşırı kanamalarda fazla kan kaybının olmasını engeller.
Muz tok tutar
Muzun enerjisi fazladır. Bundan dolayı vücuda enerji verir ve lif oranı yüksek olduğu için tok tutar. Normalde meyve tüketiminden sonra hemen açlık hissedilmesine rağmen muz ara öğün olarak rahatlıkla tüketilebilir ve açlık hissine neden olmaz.
Mide rahatsızlıkları için birebir
Mide asit salgısının artmasına neden olmadığı için mide rahatsızlıklarında (gastrit, ülser vs) rahatlıkla kullanılabilir.
Vitamin kaynağı
Muz birçok vitamin için çok iyi bir kaynaktır. Bunların başında B vitaminleri gelir. B vitaminleri strese iyi gelen, antidepresan özellik göstererek rahatlatan vitaminlerdir. Bu nedenle muz strese çok iyi gelir ve mutluluk verir.
Regl sancısını azaltır
Adet dönemlerinde tüketilmesi içeriğindeki potasyum ve B vitaminleri sayesinde şikayetlerin azalmasına yardımcı olur. Kas ve beyin yorgunluğuna iyi gelir. Yine içeriğindeki B vitaminleri sayesinde saça çok iyi gelir.
Muz kalsiyumdan zengin bir meyvedir
Bu özelliği ile kemik sağlığına, ağrılarına çok faydalıdır. Muz hem kabızlıkta hem de ishalde kullanılabilir. Bağırsak hareketlerini düzenleyici bir özelliği vardır. Ayrıca bebekler için iyi bir ek gıdaya geçiş besinidir.
Kansere karşı koruyucudur
Antioksidan içeriği nedeni ile serbest radikallerle savaşarak birçok hastalığa ve kansere karşı koruyucu özelliği vardır.
Muz alırken dikkat!
Muz kendiliğinden olgunlaşmış olmalı. Olgun muzun ucu esmer, rengi koyu sarı ve hafif yumuşak olur gazla sarartılan muzlar sağlıklı değildir. Kendiliğinden olgunlaşmamış muz mide asidini artırır ve kabızlığa neden olur.
Hürriyet