Mükemmel Cilt İçin Edinilmesi Gereken 9 Alışkanlık

Güncelleme Tarihi:

Mükemmel Cilt İçin Edinilmesi Gereken 9 Alışkanlık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 12:19

Mükemmel bir cilt için edinmeniz gereken 9 alışkanlığı sizin için yazdık. Bu tavsiyelerle cildinizde sivilce, leke ve kırışıklık gibi problemlerden kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

1. CİLDİ YATMADAN SON KİR KALINTISI ÇIKINCAYA KADAR TEMİZLEYİN

Derimiz dış ortamla temas eden ana kıyafetimiz ve bizi dış olumsuzluklardan koruyan en önemli bariyerimiz. Gittikçe hava ve çevre kirliliğinin arttığı günümüzde derimiz de daha fazla çevresel olumsuzluğa maruz kalıyor. Deri yüzeyinde biriken kir, toksin ve atıkları günlük olarak temizlemek önem taşıyor. Bu sayede derinin sağlıklı yenilenmesi sağlanıyor. İdeal temizlik ise ılık su ve yumuşak bir temizleyici ile güzelce temizlemek!

2. HASSAS BÖLGELERİ GÜNEŞE KARŞI EKSTRA KORUYUN

Dudaklarımızın üst kısımları leke oluşumunun en sık görüldüğü ve tedavisi bazen tam bir kabusa dönüşen bölgelerdir. Leke oluşumunda genellikle hormonsal altyapı rol oynar. Bazen de üst dudağa uygulanan ağda, lazer epilasyon gibi işlemler leke oluşumuna etkendir. İdeal olan ise leke oluşmadan önlem alınması! Bu nedenle en uygun önlem, koruma faktörlü ve yaşlanma karşıtı bir krem kullanmaktır. Aynı önlemi diğer lekelenme potansiyeli yüksek olan yanaklar ve alın için de düşünmek gerekiyor. Bu nedenle Mahmure.com editörleri olarak özellikle her cilt tipine uygun Yves Rocher 50 Koruma Faktörlü Yaşlanma Karşıtı Koruyucu Yüz Kremini tavsiye ediyoruz.

Haberin Devamı

Mükemmel Cilt İçin Edinilmesi Gereken 9 Alışkanlık

Çünkü bu krem; güneşe karşı cildin koruma kalkanı oluyor, 50 KF ile gün boyu etkili bir koruma sağlıyor, cilt lekelerinin oluşumunu engeliyor, güneşe bağlı cilt yaşlanmasını engeliyor, cilt tonunu eşitliyor ve cilde gençlik ışıltısı kazandırıyor. Daha fazla ne isteyebiliriz ki... Ancak hatırlatalım; güneşin zararlı ışınlarına karşı her daim önlem almamız gerekiyor. Dolayısıyla koruyucu yüz kremini sadece yazın değil kışın da kullanılmanızı öneriyoruz.

3. DİYET KOLA GİBİ ŞEKERLİ İÇECEKLERİ HAYATINIZDAN ÇIKARIN

Şekerli (mısır şurubundan elde edilen fruktoz) veya yapay tatlandırıcılı, karbonatlı ve gazlı içeceklerin sağlık sorunlarına yol açtığını biliyoruz. Genel sağlık için iyi olmayan cilt için de olumsuzdur. Kilo alımının artması, şeker hastalığına yatkınlıkta artış, dolaylı olarak deriyi de etkiliyor. Bu nedenle sıvı tüketiminde esas olarak su içmek ve mümkünse alkali su içmek sağlık için olduğu gibi deri için de iyi oluyor. Suyun tatlandırılmasında doğal şekerle yapılan limonata veya taze meyve ile tatlandırılmış su tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

4. SPOR YAPTIKTAN SONRA CİLDİ TERDEN ARINDIRIN

Egzersiz yapmak beden sağlığı için iyi olduğu gibi deri için de önemli. Egzersiz sırasında terle birlikte birçok toksik atık deri üzerinden salgılanıyor. Bu arada derinin gözenekleri de açılmış oluyor. Fakat spor sonrası deri bakımını aksatırsak bu olumluluk bize aksine ters etki yapabiliyor. Egzersiz sırasında; alın bandı ve kıyafetin kuru kalmasını sağlayan dryfit gibi kıyafetler tercih edebilirsiniz. Ayrıca deride ter sonrası kalan toksinleri uzaklaştırmak için de yumuşak bir temizleyici ile ılık bir duş almalısınız. Banyo yaparak spor sonrası oluşan ter kokusu giderildiği gibi gözde de sivilcelenme, ayakta ve kasık bölgesinde mantar eritrazma gibi enfeksiyonların oluşma riskini azaltmış olursunuz.

Haberin Devamı

5. GECE YATARKEN KREM SÜRÜN ÇÜNKÜ CİLT KENDİNİ GECELERİ ONARIYOR

Cilde akşam bakımı yapmadan uyumanın deri için kötü olduğu inanışı oldukça yaygın. Bu inanış gerçekten doğru. Gün içinde derinin salgıladığı yağ, ter ve diğer atıklar cilt üzerinde yaşayan diğer canlılar tarafından işleniyor ve farklı atıklar deri yüzeyinde birikiyor. Buna ek olarak çevresel etkenlerle deri yüzeyinde biriken toksinler ve kirleri eklediğimizde derinin üzerinde oldukça kirli bir katman biriktiğini tahmin edebiliriz. Ayrıca yapılan araştırmalar derimizdeki hücresel fonksiyonlar ve yapısal onarımın uyku sırasında arttığını gösteriyor. Bu nedenle derinin gerek atıklardan ve kirden arındırılması, gerekse hücresel canlılığı arttıracak olan yeniden canlandırıcı ve antioksidan maddeler içeren serum ve kremlerle beslenmesi derimizdeki bu yenilenme sürecini olumlu yönde etkiliyor.

Haberin Devamı

6. PEELİNG YAPIN

Makyaj temizleme ürünlerinden sonra cildin yumuşak bir temizleyici ile arındırılması ve durulanması genelde derinin genel bakımı için yeterli oluyor. Deride daha parlak bir görüntü elde etmek istiyorsanız haftada bir kez peeling işlemi yapılabilirsiniz. Peeling sonrası uygun bir nemlendirici ve güneş koruyucu ile derinin korunması ideal oluyor.

7. YAZ AYLARINDA OLUŞAN SİVİLCELENMELERE KARŞI DOĞRU ÜRÜN KULLANIN

Yaz aylarında akneler genelde güneşin etkisi ile azalabiliyor. Fakat, bazen de yanlış kullanılan güneş koruyucusu yüzünden aksine artabiliyorlar. Dolayısıyla güneş koruyucusunu doğru seçmenin etkisi çok büyük. Bu nedenle sivilcelerin oluşmaması için Yves Rocher 50 Koruma Faktörlü Yaşlanma Karşıtı Koruyucu Yüz Kremi gibi doğru bir güneş koruyucu tercih etmeli ve mümkün olduğunca fiziksel olarak güneşten korunmalısınız.

Haberin Devamı

8. GÖZ ALTI TORBALARINI EN AZA İNDİRİN

Göz altı torbalanması, aslında göz kapağı altındaki yağ pedinin belirginleşmesi ile oluşuyor. Deri yaşlandıkça elastikiyetini kaybediyor ve inceliyor. Deri altındaki yağ pedleri daha belirgin oluyor. Bu durumda yapılacak bazı basit bakımlar göz altı torbalanmasının daha az belirgin olmasına yardımcı olabiliyor:

Alkol alımını azaltmak veya hiç içmemek,
Günlük en az iki litre su içmek,
Göz çevresine soğuk kompres uygulayarak dolaşımı düzeltmek,
Güneş koruyucu kullanmak,
Yeterli bir süre uyumak.

9. CİLDİNİZDEKİ SİVİLCE VE SİYAH NOKTALARI SIKMAYIN

Bilinçsizce sıkılan sivilce cildinizin tahriş olmasına neden olacaktır. Ayrıca içindeki enfeksiyon, cildin alt tabakasına ilerleyebilir ve ciddi bir cilt problemine neden olabilir. Bunun için cilt bakımı yaptırabilirsiniz. Böylece uzman kontrolünde, temiz koşullarda sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz.

'ilandır'

BAKMADAN GEÇME!