Güncelleme Tarihi:
Yumuşacık ağızda dağılan bir tavuk eti... Buradaki en önemli ayrıntı; etin mutlaka süt ve sodaya yatırılarak dinlendirilmesi. Böylelikle şinitzel tavuk göğsünden olmasına rağmen yumuşacık bir lezzet elde edeceksiniz. Tabii yanında da patates salatası olmazsa olmaz!
Malzemeler:
1 tavuk göğsü
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı karabiber
Panelemek için:
Yumurta
Un
Galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı: Tavuk göğsünü ince fileto haline getirelim. Üzerine bir şişe soda ve bir çay bardağı sütü koyup yarım saat dinlendirelim. Daha sonra tuz ve karabiber ile tatlandıralım. Önce una, sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa batırarak paneleyelim. Kızgın yağda kısa süreli kızartarak patates salatası ile sıcak servis yapalım.
Kaynak: trendeko.com
Patates salatası
Malzemeler:
4-5 adet iri haşlanmış patates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
7-8 yaprak kıvırcık
1 küçük konserve kutusu haslanmış mısır (2 çorba kaşığı)
Salata sosu:
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı hardal
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mayonez
Yapılışı: Tüm sos malzemelerini bir kabın içerisinde çırpıp, yarım saat buzdolabında soğumaya bırakın. Haşlanmış patatesleri küp şeklinde doğrayın. Diğer yeşillikli malzemeleri de ince ince doğrayın. Tüm salata malzemeleri ve sosu bir kabın içerisinde karıştırın. Servise hazır.