GeriSağlıklı Yaşam Mısır kilo aldırır mı? Patlamış, haşlanmış, közde ve bardakta mısır kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mısır kilo aldırır mı? Patlamış, haşlanmış, közde ve bardakta mısır kilo yapar mı

Mısır kilo aldırır mı? Patlamış, haşlanmış, közde ve bardakta mısır kilo yapar mı

"Televizyon seyrederken ya da sinemada patlamış mısır en lezzetli yiyecek türleri içerisinde gelir. Aynı zamanda güzel bir aperatif olarak öne çıkar. Ancak aynı zamanda patlamış mısır çeşitlerinin kilo yapıp yapmayacağı merak edilen konular arasında geliyor. Peki, mısır kilo aldırır mı? Patlamış, haşlanmış, közde ve bardakta mısır kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Patlamış mısır günümüzde birçok farklı çeşit üzerinden değişik amaçlarla ve zamanlarda tüketilir. En lezzetli aperatif türleri içerisinde geldiğini söylemek mümkün. Aynı zamanda içeriğindeki besin kaynakları ile sağlıklı bir etki yaratır. Tabii kilo yapıp yapmayacağı üzerine doğru bilgileri almak ve buna göre tüketmekte önemlidir.

 Mısır Kilo Aldırır mı?

 Sağlıklı yöntemler ile ve ölçüsü kaçmadan pişirildiği zaman, mısır diyette kullanılabilecek besin kaynakları içerisinde gelir. Yani diğer bir ifade ile kilo verme konusunda etkilidir. Böylece kilo aldırıcı bir etkisi olmamasının yanı sıra, zayıflama konusunda yardımcı besin kaynakları içerisinde gelir. Çünkü içeriğinde bol lif bulunur ve bu da tok tutma hissini daha yüksek noktaya çıkarır. Genelde diyet listesi üzerinden ara önünde yer alan kaynaklar içerisinde bulunur. Düzenli ve dengeli bir şekilde, diyet üzerinden tüketmek mümkündür. Aynı zamanda birçok farklı çeşit üzerinden pişirilmesi ve hazırlanması eşliğinde tüketilebilir.

 Patlamış Mısır Kilo Yapar mı?

 Patlamış mısır genel olarak yağ ve tuz kullanılması ile beraber hazırlanır. Doğal olarak yağ ile tuz kalori kapsamında önemli bir etki yaratır. Bu yüzden hazırlanırken fazla yağ ve tuz kullanılmaması gerekir. Böylece kilo almadan sağlıklı bir şekilde eğlenceli zamanlarda tüketmek mümkündür. Bilinçsiz yenildiği takdirde ise ciddi anlamda kilo yaratabilecek atıştırmalık içerisinde gelmektedir.

 Haşlanmış Mısır Kilo Yapar mı?

 Gerekli ölçüsü kaçmadan doğru şekilde karşılandığı takdirde, haşlanmış mısır herhangi bir biçimde kilo aldırmaz. Aksine kilo verme konusunda önemli bir potansiyel teşkil ettiğini söylemek mümkün. Çünkü içerisindeki bol lif kaynağı ile birlikte önemli oranda tok tutma hissi yaratır. Bu sebepten dolayı günümüzde birçok farklı diyet üzerinden mutlaka öğün içerisinde yer alır. Özellikle de ara öğünlerde önemli bir yere sahiptir.

 Közde Mısır Kilo Yapar mı?

 Her ne kadar sağlıklı olduğu bilinse bile, özellikle diyet yapanların közde mısırdan uzak durması önemlidir. Zira fazla tuz ve yağ üzerinden hazırlanması ile birlikte közde mısır kilo aldırır. Ancak kişinin hedefi eğer zayıflamak değil kilo almak ise, o zaman közde mısır tüketmek önemli bir katkı sağlar. Tabii sağlık açısından bunun da sınırının aşılmaması önemli bir yer taşımaktadır.

 Bardakta Mısır Kilo Yapar mı?

 Son dönemlerde özellikle birçok değişik baharat türü ile beraber bardakta mısır çok fazla tüketiliyor. Bu konuda lezzetli bir potansiyel teşkil ettiğini ifade etmek gerekir. Bu doğrultuda Eğer gerekli malzemeler, yağ ve tuz kaçmadığı takdirde bardakta mısır kilo aldırmaz. Fakat gereğinden fazla ve yoğun tüketim kalori üzerinden küre yapabilir.

False