Migreni Tetikleyen Besinler!

Güncelleme Tarihi:

Migreni Tetikleyen Besinler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 17:30

Bazı besinler, katkı maddeleri ve diyetteki bileşenler migrene yol açabiliyor. Migren, kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülmekle birlikte, çoğunlukla ataklar halinde gelişip şiddetli baş ağrısına neden olan nörolojik bir hastalık olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

Migren ataklarını tetikleyen bu besinlerden migren hastalarının mümkün olduğunca uzak durması gerekiyor...

* Olgunlaşmış peynirler (çedar, camembert)
* Alkollü içecekler (bira, şarap, viski, şampanya)

Migreni Tetikleyen Besinler

* Sakatatlar (karaciğer, beyin, böbrek, işkembe)
* Sucuk, salam, sosis, pastırma, jambon gibi şarküteri ürünleri
* Hazır et ve tavuk suyu tabletleri
* Deniz ürünleri (kalamar, karides, midye)
Migreni Tetikleyen Besinler

* Konserveler
* Turunçgiller (portakal, mandalina, greyfurt, limon)
* Yağlı ve baharatlı yiyecekler
* Kafeinli içecekler (çay, kahve, asitli içecekler)
Migreni Tetikleyen Besinler

* İncir, kuru üzüm, papaya, avokado, muz ve kırmızı erik
* Çikolata ve kakao
* Sardalye, hamsi, ringa balığı
* Bakla
Migreni Tetikleyen Besinler

* Maya
* Ekşi krema
* Fıstık ezmesi
* Marine veya salamura veya fermente edilmiş besinler
Migreni Tetikleyen Besinler

* Kuru meyve içeren ekmekler
* Bazı baklagiller özelikle kuru fasulye, mercimek ve soya ürünleri.

 

BAKMADAN GEÇME!