Güncelleme Tarihi:
Midenin iç yüzündeki zarın iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir hastalık olan gastritte beslenmenin önemi çok büyük.Ağır yağlı yemekler, fazla kuru veya sert yiyecekler, hamur işleri, tatlılar, acı ve baharatlı yiyecekler, alkol, fazla miktarda çay, kahve veya sigara içmek, yemek saatlerinin düzensiz olması, çabuk çabuk ve çiğnemeden yemek, fazla ilaç kullanmak, ateşli hastalıklar, karaciğer veya safra kesesi hastalıkları, kalp hastalıkları veya romatizma nedenleri arasında sayılabilir.Ağır ağır çiğneyinGastriti olan kişilerde mide ağrısı, bulantı veya kusma, baş ağrısı, iştahsızlık, aniden çıkan ateş, baş dönmesi, dilde beyaz pas, yorgunluk gibi belirtiler görülür.Midenin üzerine bastırılınca da ağrı hissedilir. Bu belirtiler özellikle mevsim geçişlerinde, ilkbahar ve sonbahar aylarında artış gösterir.Mideye çok yüklenmemek, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak ve lokmaları yavaş yavaş çiğnemek çok önemlidir.