Güncelleme Tarihi:
Metabolizmayı öğün sayısını artırarak hızlandırın. Kuru kayısı, erik, dut, üzüm ve vişne bağırsakları çalıştırır. Meyveleri ara öğünde ve kabuğuyla tüketin. Karpuzu bile kabuğuna yakın kısmıyla yemeye çalışın.
Meyve sınırsız yenebilir mi?
Meyvenin kalorisiz olduğu düşünülerek sınırsız tüketilebileceği sanılıyor ama kalorisiz değil. Günde en azından iki porsiyon tüketilmesini istiyoruz. Normal büyüklükteki bir elma, bir muz iki porsiyon meyvedir. İki-üç bardak portakal suyu içmek diyet yaptığınız anlamına gelmez. Suyu yerine meyvenin kendisini yiyin.
Meyvelerden bizim için olmazsa olmaz hangileri?
Meyve adından çok miktar önemli. Hemen hemen hepsinde posa vardır. Özel durumlarda potasyum açısından zengin olanlar (muz) alınabilir. Karpuz çok yenir, çok kalorisi olmasa da çok aşırıya kaçılmamalı. Kuru meyveler çok önemli. Örneğin kuru kayısıyı her zaman her yerde yemek mümkün.
Neden kuru kayısı?
Bağırsak hareketlerini düzenliyor. Ama kayısı olmazsa kuru erik, kuru üzüm, vişne veya dut da yenebilir.
Meyveler ne zaman yenmeli?
Aslında A vitamini içeren gruplar için yemekle arayı çok açmamak gerekebilir. Çünkü vitaminin vücutta emilimi düşüyor. Meyve istendiği zaman yenebilir, ara öğün olarak iyidir. Kesinlikle kabuğuyla yenmeli. Karpuzu bile kabuğuna yakın kısmıyla yiyin Portakalın beyazı bile soyulmamalı.
Diyet & Fitness Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz