Meyan Kökünün Cilde Faydaları

Güncelleme Tarihi:

Meyan Kökünün Cilde Faydaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2019 11:50

Eski çağlardan beri kullanılan meyan kökü ve meydan kökünden elde edilen meyan kökü çayının pek çok sağlık sorununa ve istenmeyen duruma iyi geldiği söylenmektedir. Meyan kökü günümüzde de alternatif tıp yöntemleri arasında sıklıkla tercih edilen bir bitki köküdür. Meyan kökünün sağlığa faydalarının yanı sıra cilde de iyi geldiği bilinmektedir. Meyan kökünün cilde faydaları nelerdir?

Haberin Devamı

Meyan kökünün saça faydaları

  • Meyan kökü nemlendirici özelliği ile saç derisini nemli tutmaya fayda sağlar. Kuru saç derisi sorunu olanların sıklıkla karşılaştığı kepek sorununa ve saç derisinin pul pul dökülmesine karşı da ektilidir. Meyan kökünden elde edilen çayı birkaç damla Hindistan cevizi ile karıştırıp saç derisine uygularsanız ve 1 saat bekletip yıkarsanız faydasını görebilirsiniz.
  • Meyan kökünün saçlara bir faydası da saçın uzamasını sağlamasıdır.
  • Bilimsel olarak kanıtlanmamış bir bilgi olsa da meyan kökü yüzyıllardır kelliğe karşı da kullanılmaktadır.
  • Meyan kökü güneşten yıpranan saçların bakımında etkilidir.

Meyan Kökünün Cilde Faydaları

Meyan kökünün cilde faydaları

Meyan kökü cilde iyi gelen köklerden biridir. Cilt güzelliği için bildiğiniz gibi yalnızca kozmetik ürünler kullanmak veya cildi temiz tutmak yetmez. İçten gelen bir güzellik bakımı da gereklidir. Yeteri kadar antioksidan almazsanız, beslenmenize dikkat etmezseniz en pahalı kremler bile cildinizin güzel ve parlak görünmesini sağlayamayabilir. Peki meyan kökünün çayının cilde faydaları nelerdir?

  • Meyan kökü çayı düzenli tüketildiğinde cildi nemli tutar, yatıştırı ve nemlendirir.
  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozu ile karıştırarak meyan kökü maskesi elde edebilir ve cildinize uygulayabilirsiniz. Bu sayede cildi aydınlatıcı özelliğindan faydalanabilirsiniz.
  • Demlendikten sonra soğumasını bekleyip meyan kökü çayını egzama, sedef, cilt döküntüleri gibi hassas bölgelere yatıştırıcı etki yaratması için uygulayabilirsiniz.

Meyan Kökünün Cilde Faydaları

Haberin Devamı

Meyan kökü çayı tarifi nasıl hazırlanır?

1 tatlı kaşığı kurutulmuş meyan kökünü 3-4 bardak kaynamış suya ekleyerek meyan kökü çayı hazırlayabilirsiniz. Çay demlendikten sonra içindeki meyan köklerini süzmeli ve atmalısınız. Meyan kökü çayını hazırlarken dilerseniz içine 1 çubuk tarçın ve 2-3 adet karanfil de ekleyebilirsiniz.

Meyan kökü çayını kimler içemez?

Meyan kökü çayının yan etkileri baş ağrısı, tansiyon, uykusuzluk, kalp rahatsızlıkları, şişkinlik ve vücudun su tutması olarak görülebilir. Bu yan etkiler herkeste görülmeyebileceği gibi kiminde hafif kiminde ise ağır seyredebilir. Meyan kökü çayının aşırı tüketimi yan etkilerin görülme ihtimalini artırır. Meyan kökü çayını tansiyon hastaları, idrar söktürücü veya tansiyon ilacı kullananlar içmemelidir.

Meyan Kökünün Cilde Faydaları

Hamilelik veya emzirme dönemlerinde diğer pek çok alternatif yöntemde olduğu gibi meyan kökü çayı veya meyan kökü içeren içecekler tüketilmemelidir. Tüketim öncesinde doktora danışmadan tercih edilmemelidir. Kronik bir hastalığı olan örneğin kansızlık ve yüksek tansiyon hastaları doktora danışmadan meyan kökü çayı kullanmamalıdır. Çocuklar için bu tür alternatif yöntemler pek uygun değildir.

Haberin Devamı

Meyan kökü çayı ne zaman içilir?

Meyan kökü çayı açken veya yemeklerden sonra tüketilebilir. Öğle-akşam yemeklerinden sonra 1 bardak meyan kökü çayı içilebilir. Kronik bir hastalığınız olmasa bile alternatif yöntemleri denemeden önce iyice araştırmalı ve uzmana danışmadan kullanmamalısınız.

MAHMURE ÖZEL  

BAKMADAN GEÇME!