Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
8 adet milföy, 2 su bardağı haşlanmış mercimek, 2 adet sivribiber, 2 adet taze sarımsak, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet kuru soğan, 2 adet Tavuk Bulyon, Bir miktar karabiber, 1 adet yumurta sarısı.
Yapılışı:
Zeytinyağını kızdırıp kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince doğranmış sivribiberleri, haşlanmış mercimeği, kıyılmış sarımsakları, kuru naneyi, kırmızı pul biberi, Tavuk Bulyon’u, karabiberi ve az suyu ilave edip pişirin. Harcı soğutup milföy hamuruna sarın. Üzerine yumurta sarısısı sürerek haşhaş ya da çörek otu serpiştirin. 185 dereceye ayarladığınız fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.