Güncelleme Tarihi:
Malzemeleri
2 Su bardağı kırmızı mercimek
7 Su bardağı su
2 Adet soğan
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
1 Tablet tavuk suyu kalıbı
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1 Yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı
Önce soğanlarımızı ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz. Önceden yıkadığımız mercimeği, salçayı ve 1 tablet tavuk suyu kalıbını soğanların bulunduğu tencereye atıyoruz. Ardından kaynar su ilave ediyoruz. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz. 10 dakika sonra tenceredeki malzemeleri ince bir süzgeç yardımıyla süzüyoruz (bu işlem mercimeği daha küçük parçalara ayırmak için). Süzdükten sonra tekrar tenceremize alarak bir kere daha kaynatıyoruz. Son kaynama sırasında ağız tadımıza göre nane, tuz ve kırmızı biber ekliyoruz.