Mantarlı ve sucuklu börek

Güncelleme Tarihi:

Mantarlı ve sucuklu börek
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 16:05

Mantar ve sucuk birlikteliği ancak bu kadar güzel olur! Malzemeleri hazırlamaya başlasanız iyi olur!

Haberin Devamı

6 kişilik

Malzemeler

12 kare milföy hamuru
10 dilim sucuk
400 gr kültür mantarı
Tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Un

Yapılışı

Mantarları irice rendeleyin ve zeytinyağında soteleyin. Sucukları çok ufak doğrayıp mantarlara ilave edin ve birkaç dakika pişirin. Tuz ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını oda ısısında yumuşayıncaya kadar bekletin ve unlanmış zeminde üzerine hafif un serpiştirerek merdane ile açın. Sucuklu karışımdan uç kısmına yerleştirin ve sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş tohumu serpiştirip 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

 

Paçanga böreği tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!