Güncelleme Tarihi:
6 kişilik
Malzemeler
12 kare milföy hamuru
10 dilim sucuk
400 gr kültür mantarı
Tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Un
Yapılışı
Mantarları irice rendeleyin ve zeytinyağında soteleyin. Sucukları çok ufak doğrayıp mantarlara ilave edin ve birkaç dakika pişirin. Tuz ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını oda ısısında yumuşayıncaya kadar bekletin ve unlanmış zeminde üzerine hafif un serpiştirerek merdane ile açın. Sucuklu karışımdan uç kısmına yerleştirin ve sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş tohumu serpiştirip 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.