Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
400 gr mantar
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı kaynar su
Tuz
Yapılışı
Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekletin. Mantarları ortadan ikiye kesin ve zeytinyağı ile birlikte yüksek ateşte kavurun. Tereyağı ve yıkanmış pirinci ekleyerek birkaç dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp kapak ile tencere arasına kağıt havlu yerleştirin ve demlenmeye bırakın. Servis yapın.
Safranlı pilav tarifi için tıklayın!