Mantar çorbası

Güncelleme Tarihi:

Mantar çorbası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 09:38

Sofralarınızda damakları şenlendirecek bir lezzet olsun istemez misiniz?

Haberin Devamı

Malzemeler

500 gr. mantar
2 yemek kaşığı Teremyağ
4 yemek kaşığı un
Yarım bağ dereotu
1 lt. soğuk su
1,5 su bardağı süt
Tuz

Yapılışı

Mantarları yıkamadan üzerlerini temizleyerek ince ince doğrayın. Bir tencerede yağı ve unu kavurun. Kavrulunca tencereye mantarları ve tuzu ilave edip yaklaşık beş dakika kavurun. Üzerine sütü ekleyin ve karıştırın. Süt kaynayınca suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Tencereyi ocaktan almadan üzerine dereotu serperek servis yapın.

 

Acem çorbası tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!