Madımak denediniz mi?

Güncelleme Tarihi:

Madımak denediniz mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 16:06

Amasya yöresinin, lezzetli olduğu kadar vücuda yararı fazla bitkisi madımakı deneyerek, akşam için hafif bir tat yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

Malzemeler:
500 gr. madımak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 orta boy soğan
250 gr kıyma
1 su bardağı yarma
Biraz çemen
Yeterince tuz, su

Yapılışı:

Yağ ve soğan ateşte kavrulur. Üzerine kıyma ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavurma işlemi devam ettirilir. Üzerine yıkamış ve doğramış madımak konulur. Suyu ilave edilerek yarma ve diğer malzemeler katılır ve pişirmeye bırakılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!