Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
4 adet tavuk göğsü, 1 tatlı kaşığı biberiye, 1 adet limon suyu, bir miktar karabiber
Sosu için: 2 adet kırmızı soğan, 2 adet taze sarımsak, 2 adet dolmalık biber, 2 adet Tavuk Bulyon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini yayvan bir tabağa koyun, biberiye, limon suyu, zeytinyağı, karabiber ile bulayıp bekletin. Tavada zeytinyağını kızdırıp doğranmış kırmızı soğanları ve taze sarımsakları kavurun. Dolmalık biberleri ekleyip kavurun. En son olarak Tavuk Bulyon’u ve suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Küçük bir kâsede nişasta ve ayçiçek yağını karıştırıp sosa ilave edip pişirin. Tavuğu kızartıp sos ile servis edin.