Light Lezzetler

Güncelleme Tarihi:

Light Lezzetler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2001 00:00

Artık tüm dünya, hafif ve pratik sofralara yöneliyor. Yıllar yılı, hep tek düze ya da damak zevkini yeterince yansıtmadığını düşündüğümüz light mönüler, fusion kitchen olarak da nitelendirilen, deneme yanılma yöntemi ile geliştirilmiş özel sunumlarla zenginleştiriliyor.

Haberin Devamı

Domates ve Fasulyeli Salata
(4 kişilik)

Malzemeler
400 gr küçük domates, 500 gr taze fasulye, 2 adet taze soğan, 1 adet ekmek, 1 demet fesleğen
100 gr peynir, 1 diş taze sarmısak, zeytinyağı, tuz, sirke, karabiber

Hazırlanışı
Fasulyenin kabuklarını ayıklayın ve soğuk suda on dakika bekletin. Daha sonra kaynar tuzlu suda on dakika 5/10 dakika haşlayın. Ateşten aldıktan sonra fasulyeleri bir süre suda bekletin ve sonra suyunu süzün. Soğanın kabuklarını soyun; beyaz ve yeşil taraflarını dilimleyin. Küçük domatesleri yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölün ve salata tabağına fasulyelerle birlikte yerleştirin. Göz kararı tuzlayın ve üzerine dilimlenmiş soğanla fesleğen yapraklarını ekleyin. Sos için sirkeyi, zeytinyağını, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Diğer tarafta, ekmeği ufalayıp kavurduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine sarmısak aroması serpiştirebilirsiniz. Salatanın üzerinde sosu gezdirin ve içine ufalanmış peynir ekleyin. Salatayı sarımsak soslu ekmekle servise sunabilirsiniz.

Yoğurtlu Lokma
(4 kişilik)

Malzemeler
½ kg tavuk, 250 gr yoğurt, 1 adet salatalık, 2 diş sarmısak, 1 adet acı biber, 1 kaşık kişniş otu,
1 adet limon, zeytinyağı, tuz, karabiber

Hazırlanışı
Tavuğun derisini temizledikten sonra küçük parçalar halinde dilimleyin. Tavuk dilimlerinin üzerini daha sonra bıçağın ucuylaçizin. Limonu yıkayın. Dilimlenmiş tavukları bir kaba aktarın ve üzerine limonu rendeleyin. Limonu sıkıp tortusunu süzdükten sonra suyunu tavuğun üzerinde gezdirin. Kişniş otunu, ufalanmış biberi, dövülmüş sarmısağı, iki kaşık zeytinyağını, tuz ve karabiberi birbirleriyla karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra tavuğun üzerine ekleyin ve 20 dakika marineye bırakın. Kızgın tavada ya da Wok'a(Çin tavası) bir kaşık zeytinyağı dökün. Marine edilmiş tavuğu tavaya aktararak pişirin. Pişerken karıştırmaya devam edin. Diğer taraftan salatalığı soyduktan sonra rendeleyin ve bir kasenin içinde yoğurtla birlikte karıştırın. Tavuğu sıcak olarak, yanında tavuk sosuyla servis yapın.

Karides Şiş Kebap
(4 kişilik)

Malzemeler
Yarım kilo karides, 3 adet kabak, ekmek içi, sarmısak, 8 adet kebap şişi, zeytinyağı, tuz, 1 tutam maydanoz

Hazırlanışı
Karidesleri sudan geçirdikten sonra, kağıt havlu ile suyunu alın. Kabuklarını ayıkladıktan sonra sekiz adet şişin her birine aralıklarla teker teker karidesleri geçirin. Yemek kağıdıyla kaplanmış fırın tepsisine şişleri yerleştirin ve üzerine doğranmış sarmısak, ufalanmış taze ekmek içi ve bir kaşık kıyılmış maydanoz serpiştirin. Tuzladıktan sonra üzerinde zeytinyağını gezdirin. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında beş dakika pişirin. Diğer tarafta, üç adet taze kabağın kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra ortalarını bıçakla oyun ve dilimlere bölün. Kabak suyunu daha lezzetlendirmek için içine fesleğen yaprakları ve baharat serpiştirin ve pişmeye bırakın. Ardından, karides şişlerini fırından çıkarın ve kabak sosunu da tabaklara bölüştürün. Karidesleri sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Yeşil Çaylı Frape
(4 kişilik)

Malzemeler
2 kaşık toz yeşil çay, 5 kaşık hindistan cevizli süt, 40 gr tozşeker, 2 demet taze nane, 1 dilim taze hindistan cevizi.

Hazırlanışı
Çayı bir litre sıcak suda süzün. Karıştırmak için bir kabın içine döktükten sonra üzerine hindistan cevizli sütü, şekeri ve nane yapraklarını da ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra, buzdolabında bir-iki saat kadar bekletin. Servise hazırlarken bardakların üzerini hindistan cevizi kabukları ve nane yapraklarıyla süsleyebilirisiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!