GeriEvcil Hayvanlar Labrador Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Labrador Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Labrador Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Labrador Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

Labrador Köpek Özellikleri Nelerdir? Ne Kadar Büyür, Nasıl Eğitilir? Labrador Cinsi Köpek İçin İsim Önerileri

"İnsanların en çok beslediği hayvanlar kediler ve köpekler olarak bilinmektedir. Özellikle çevremizde köpeği olan birçok insan görme şansımız vardır. Bu köpeklerin cinsleri ise birbirinden farklı olarak görülmektedir. Labrador köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Labrador cinsi köpek için isim önerileri hakkında detayları derledik."

Köpeklerin cinsleri birbirinden farklı olduğu için her cinsin sahip olduğu özellikler çok merak edilmektedir. Bazı köpek türlerinin ilgi çeken birçok özelliği bulunmaktadır. Bundan dolayı ilgi duyulan birçok köpek ırkı olduğu bilinmektedir. Labrador olarak adlandırılan köpek ırkının da eğitimi, beslenmesi ve birçok özelliği insanlar tarafından araştırılmaktadır. 

Labrador Nedir ve Nasıl Bir Köpektir? 

Labrador cinsi köpekler sakin ve vefakar yapıları ile dikkat çekmektedir. Bunun yanında bu köpek türü sahibine oldukça sadık olarak dikkat çekmektedir. Zaten birçok insan bu ilgi çekici köpeği sahiplenerek bakmaktadırlar. 

Labrador Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir? 

Labrador cinsi köpekler avcılık kökenli köpekler olarak bilinir. Doğal olarak koku alma duyuları çok gelişmiştir. Çünkü bu köpek cinsinin zeka seviyesi yüksektir ve diğer köpeklere göre öğrenmeye daha çok açıktır. 

- Çabuk öğrenme yetenekleri vardır, 

- 1800'lü yıllarda yayılan bu köpek türü 1900'lü yıllardan sonra popüler olmuştur, 

- Koku alma konusunda oldukça başarılı bir türdür, 

- Dünyanın en iyi yüzücü köpeklerinden birisidir. 

Labrador Nasıl Eğitilir? 

Labrador cinsinde kolay öğrenme yeteneği bulunmaktadır. Bundan dolayı bu köpeği eğitmek son derece kolaydır. Bunun için eğitici bir program hazırlamak işe yarayabilir. Bunun yanında ilgi çekici oyunlar ile labrador köpeğini eğitmek mümkündür. Zeki bir köpek olduğu için verilen eğitimleri en iyi şekilde almaktadır. Yani uzun sürmeden başarılı sonuçlar almak mümkündür. 

Labrador Ne Kadar Büyür? 

Labrador köpekleri 12 ile 18 aylıkken boy atmaya devam ederler. 2 yaşına kadar ise kas gelişimlerinin devam ettiği görülmektedir. Erkek labrador türünün 56 – 61 cm yüksekliğe ulaştığı bilinmektedir. Ayrıca erkek labradorlar 27 – 36 kg ağırlığa erişebilirler. Bu türün dişileri ise 53 – 58 cm yüksekliğe erişmektedir. Dişilerin ağırlığı ise 25 – 32 kg ağırlığa kadar çıkmaktadır. 

Labrador Tüy Döker mi? 

Labrador cinsinin birçok köpek ırkı kadar tüy döktükleri bilinmektedir. Ancak golden ve benzeri köpekler kadar tüy dökmedikleri de bilinmektedir. Mutlaka haftada bir kez tüylerini fırçalamak gerekmektedir. Ayrıca günlük olarak düzenli bir bakım yapılması da oldukça önemlidir. 

Labrador Ne Yer ve Nasıl Beslenir? 

Labrador, 30 - 35 kg seviyelerine rahatça çıkabilir. Bu köpeğin beslenmesine özen göstermek gerekir. Bunun için özel mamalardan almanız tavsiye edilir. Özellikle labrador köpek maması bu konuda çok işe yaramaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus labradoru sağlıklı ürünler ile beslemektir. 

Labrador için beslenme düzeni oldukça önemlidir. Bunun için yetersiz veya aşırı beslenmeden kaçınmak gerekir. Bu köpeğin sağlıksız gıdalardan uzak tutulması lazımdır. Birçok insan yemek artıklarını labrador cinsi köpeğine vermektedir. Ancak bu durum köpeğin yanlış beslenmesine yol açmaktadır. Dolayısıyla sağlıksız beslenen bir köpekte önemli hastalıklar görülebilir. 

Labrador Kaç Tane Yavrular?  

 Labrador yaklaşık olarak 6-10 adet arasında yavru doğurabilir. Zaten normal bir köpeğin ortalama yavru doğurma sayısı 6-8 adet arasında değişmektedir. Cinsine göre bu rakamlar değişebilir. 

Labrador Kaç Yıl Yaşar? 

 Dünyada en çok sevilen köpeklerden birisi olan labrador yaklaşık olarak 10-13 yıl arasında yaşamaktadır. 

Labrador İçin İsim Önerileri 

 

 Labrador için birçok farklı isim bulmak mümkündür. Bu isimlerin seçimi labrador sahiplerinin zevkine kalmış bir durumdur. 

 

 - Cesur

 - Dost

 - Venüs

 - Sultan

 - Zeytin

 - Çevik

 - Haylaz

 - Bulut

False