GeriBitki Bakımı Kuzu Göbeği Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Kuzu Göbeği Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu Göbeği Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Kuzu Göbeği Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

Kuzu Göbeği Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Kuzu Göbeği Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

" Mantarlar doğada bulunan hayvan ya da bitki sınıfına dahil değildir. Ayrı bir tür olarak sınıflandırılmaktadır. Bazı türleri zehirli olabilmekle birlikte, yenilebilen türleri besleyici ve lezzetlidir. "

Kuzu Göbeği Tohumu Nedir? 

Kuzu göbeği diğer bilinen adıyla morel bahar aylarında yetişen, yenebilen, oldukça lezzetli bir mantar türüdür. Hatta bazı şefler bu mantar türünü en lezzetli yiyecek olarak nitelendirmektedir. Özellikle yağışlı geçen bahar aylarında ormanlarda bolca rastlanabilen bir türdür. Özellikle kansızlık üzerinde şifalı olması nedeniyle aranılan bir mantar türüdür. Doğada kendiliğinden yetişebilen bu mantarı kuzu göbeği tohumu aracılığı ile yetiştirmek de mümkündür. 

Kuzu Göbeği Tohumu Nasıl Olur? 

Kuzu göbeği mantarının yetiştiriciliği çok eski zamanlara dayanmaz. Son 50 yıldır gelişen teknoloji sayesinde kültürü alınarak çoğaltılmaya başlanmıştır. Mantar sporları özel ortamda çoğaltılarak tohum üretimi yapılabilmektedir.

Kuzu Göbeği Tohumu Nereden Alınır ve Bulunur? 

 Kuzu göbeği tohumunu satın alarak bu lezzetli ve değerli mantarın üretimini yapabilirsiniz. Kuzu göbeği tohumlarına internet üzerinden kolayca ulaşabilir, satın alabilirsiniz. Kuzu göbeği ekim kitleri bulunabileceği gibi sadece tohumunu alarak da uygun ortamda yetiştirebilirsiniz. Ticari amaçla ya da kendi tüketiminiz için kuzu göbeği mantarını evde, terasta, bahçe de kolayca yetiştirebilirsiniz. 

 Kuzu Göbeği Tohumu Nasıl Ekilir? 

 Kuzu göbeği tohumları genellikle kit halinde ve aşılanmış şekilde satılmaktadır. Kit olarak aldığınızda bir ağaç dibine ya da saksıya ekmek yeterlidir. Tohum olarak ekmek için ise uygun bir toprak gereklidir. Saksıda tohumdan yetiştiricilik için toprağı hazırlamak önemlidir. Toprağı uygun hale getirmek için talaş ve kül karıştırmak yeterlidir. Bu sayede uygun ortam hazırlanabilir verim artırılabilir. 

 Kuzu Göbeği Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? 

 Yetiştiricilik için ekim zamanı olarak her mevsim tercih edilebilir. Uygun şartlar sağlanacağından 4 mevsim istediğiniz zaman kuzu göbeği tohumunu ekebilirsiniz. 

 Kuzu Göbeği Tohumu Kaç Günde Çimlenir? 

 Kuzu göbeği tohumları uygun ortam ve koşullar sağlanarak ekimi yapılırsa iki hafta içerisinde çimlenmesi beklenebilir. Bu sürenin 4 ila 6 haftaya kadar uzaması ise normaldir. 

 Kuzu Göbeği Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır? 

 Kuzu göbeği tohumlarının yetişebilmesi açısından nemli bir toprak önemlidir. Fakat aşırı sulama ve nem bakterileri çoğaltarak mantarlara zarar verebilir. Bu nedenle nem dengesini koruyacak şekilde sulama yapılması yeterlidir.

False