Güncelleme Tarihi:
Servis: 3-8 kişilik
Malzemeler
Sos için:
• 1 bardak un
• 1 yumurta
• 1/2 bardak su
• 1/2 çay kaşığı tuz
İçi için:
• 100 gr. beyaz peynir
• 1 yumurta
• 2 tutam taze kekik
• 8-10 adet kuş üzümü
• 20 çekindik karabiber
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 4 diş dövülmüş sarımsak
Yapılışı
Unu çukur bir kaba boşaltın, içine I yumurta kırın ve yoğurun. Yavaş yavaş su ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha sert olmalı. Daha sonra tuz ekleyin. Kıvama gelince, üstüne nemli bir bez örterek 15 dakika t İtekletin. Mantının içini hazırlamaya başlayın. Çukur bir kapta peynir ve yumurtayı ezin, içerisine önce kekik ve zeytinyağını, sonra da sarımsak, karabiber ve üzümü ekleyin. Beklettiğiniz hamuru 2 bezeye bölün ve bezeleri açın. Sonra 1.5-2 cm.'lik kareler halinde kesin ve her birine, hazırladığınız içten varım çay kaşığı kadar koyun. Kareleri çapraz köşelerinden birleştirin ve uçlarını kapatın. Fırın tepsisine fırın kâğıdı serin ve üzerine zeytinyağı sürün. Mantıları yerleştirin. Fırının ızgarasında renkleri dönünceye kadar pişirin.