GeriBeslenme Önerileri Kuru börek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru börek

Kuru börek

"Yağlı börekleri sevmeyenlere hafif ve atıştırmalık kuru böreği öneriyoruz."

Malzemeler:

Hamur için: 2 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvıyağ1 yumurta1 çay bardağı sutuzun

Ayrıca: beyaz peynir1 paket (250g) margarin/tereyağı

Hazırlanması:

1. Gerekli malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlayın. daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırın. her bezeyi nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın. açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun. böylece sekiz katlı üç parça elde edin. üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırın.üçünü ayrı ayrı aynı baklava hamuru açar gibi 30cm genişliğinde açın.

2. Açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin. kestiğiniz karşılıklı kenarlara çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın. bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün. aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın.

3. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. 250g margarini eritin ve tepsideki böreklerin üzerine gezdirin. (tepsiniz küçükse iki tepsi çıkacaktır, bu yüzden yağı tepsilere paylaştırın.)

4. Önceden ısınmış 200C fırında pişirin.

Not: 250g yağ fazla geldi sanmayın, bu böreğin özelliği yağda pişip kuru baklava gibi kuru olması.

 

Baklava yufkasında sebzeli börek!

False