Külahta trüf, çok kışkırtıcı!

Güncelleme Tarihi:

Külahta trüf, çok kışkırtıcı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2010 06:00

Özel günlerde oldukça popüler oluyor trüf yapımı çünkü kendi yaptığınız çikolatalardan ikram etmenin zevki tartışma götürmez. Eh sevgililer günü de trüf yapmak için oldukça uygun bir zaman...

Haberin Devamı

Trüf birçoğunuza çok lezzetli bir mantarın ismini hatırlatıyor olabilir. Zaten bu çikolatalar da ismini o mantarlardan alıyor.

Ev yapımı olan her şeyin en güzel tarafı, tamamen sizin veya yaptığınız kişinin zevklerine göre kişiselleştirilebilmesidir. Yani siz sevgilinize bu özel gün için farklı bir trüf hazırlayabilir, sunumunda yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.

Trüf yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli detayın, trüfün tadını en çok etkileyen şeyin çikolata seçiminiz olduğunu unutmayın. Çok kaliteli çikolatalar inanılmaz lezzette trüfler yaratacaktır!

Külahta trüf(40 adet)

Malzemeler:

200 gram krema
200 gram bitter çikolata
3-4 dilim kek parçası
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı muskat

Süslemek için:

2 çorba kasığı rendelenmiş çikolata
2 çorba kasığı toz hindistancevizi
2 çorba kasığı toz antepfıstığı

Servis için:

Hazır dondurma külahı

Hazırlanışı: Kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun ve ısıtın. Kaynama noktasına gelince ocaktan alıp, parçalanmış çikolatayı, tarçın ve muskatı ekleyin; karıştırarak eritin. Kek parçalarını ilave edip kıvam alması için oda sıcaklığında 3-4 dakika dinlendirin.

Karışımdan cevizden küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Rendelenmiş çikolata, hindistancevizi ve antepfıstığına bulayıp külah içinde servis yapın.

Muskat: Küçük hindistancevi. olarak da bilinen muskat, çol baharatlı bir lezzete sahiptir ve keskin özel bir rendeyle rendelenerek kullanılır. Rendeledikten sonra muskatı hava almayan kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Kaynak:Sofra

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!