GeriBeslenme Önerileri Kremalı Waffle Pasta
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı Waffle Pasta

"Değişik bir tatlı tarifi denemek istiyorsunuz fakat ne yapacağınıza karar veremiyorsunuz. İşte bizden size bir öneri: Kremalı Waffle Pasta. İster kendiniz isterse misafirleriniz için olsun, bu pasta bir ziyefete benziyor."

Malzemeler:
500 gr böğürtlen
200 gr ahududu
1 - 2 limon
4 yaprak jelatin
200 gr labne peyniri
300 gr krem şanti
80 gr tozşeker
100 gr un
150 gr tam yağlı süt
1 paket vanilya
3 yumurta
Bir tutam tuz
Bir miktar yağ
Pudraşekeri

Hazırlanışı:
Meyvelerin tümünü ayıklayıp yıkayın. Birkaç tanesini süslemede kullanmak üzere ayırın. Limonları sıcak su ile yıkayın. Bir limonun kabuğunun yarısını rendeleyin. Ardından her ikisini suyunu sıkın. Böğürtlenleri püre haline getirip süzgeçten geçirin. Böğürtlen püresine 3 - 4 çorba kaşığı limon suyu ilave edip karıştırın.

Jelatini ıslatıp kısık ateşte eritin. Bir çorba kaşığı böğürtlen püresi ile karıştırıp ardından pürenin tamamına ekleyin. Labne peyniri ilave edip karıştırın.

Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp çırparken şekerin üçte ikisini azar azar ekleyin. Krem şantiyi böğürtlenli karışıma ilave edin. Ahudududan birkaç tane ayırıp kalanı kremalı karışıma ekleyin.

Bir kasede un, süt, kalan şekeri, vanilya, limon kabuğu ve 1 - 2 çorba limon suyu alıp karıştırın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını bir miktar tuz ilave ederek köpük halini alıncaya kadar çırpın. Ardından hamura ekleyin.

Waffle makinesini ve demirini hafifçe yağlayın. 8 waffle pişirin.

Waffleleri aralarına krema sürerek üst üste yerleştirin. Son kat waffle olacak şekilde malzemeyi bitirin. Üzerini kalan ahududularla ve pudraşekeri ile süsleyin.

False