Güncelleme Tarihi:
Köşebaşı'ndan içeri girdiğimizde kendimizi 5 yıldızlı bir otelin restoranında gibi hissettik. Her şey çok hoş, kebap kokusu filan yok. Köşebaşı'nın ortaklarından Ali Akkaş bizi karşılıyor.
Köşebaşı'nın nasıl ortaya çıktığını soruyoruz ona. "Tarsus'tan İstanbul'a geldiğimizde iyi bir kebapçı ya da ocakbaşı bulamıyorduk. Lezzet olarak iyi olanlar hijyenik değildi, aile yeri değildi. İyi salon, iyi servis ve standart lezzetle bu işi yapmaya karar verdik. Köşebaşı böyle başladı." Etler Çanakkale Malkara'dan geliyor, kesilmek üzere yetiştirilen kuzular satın alınıyor. Ali Bey, etin kalitesinin ve işlenişinin çok önemli olduğunun önemle altını çiziyor. Kebaplar bıçak kıymasından yapılıyor. Eti yedikten sonra sağlık problemi olarak geri dönmemesi ise bir diğer önemli nokta. "Burada bir kere kebap yerseniz, başka yerde bir daha kebap yiyemezsiniz" diyecek kadar da iddialılar. 6 ortaklar ve 9 senedir büyüyerek devam ediyorlar. Köşebaşı ilk olarak 1995 senesinde Levent?te açıldı, müşterilerin yoğun ilgisiyle büyüdü ve Fenerbahçe?de bir şube açıldı. Son olarak Maçka kebap severlerle buluştu. Ekim ayı sonunda da Ankara şubesi açılıyor; önümüzdeki yaz ise Bodrum'a da bir şube açmayı düşünüyorlar.
Bütün Köşebaşı restoranlarında aynı lezzeti yakalayabilirsiniz. Yemekler tek bir mutfaktan çıkıyor. Birçok ünlünün uğrak yeri olan restoran dünyaca ünlü gezi dergisi Conde Nast Traveler'in belirlediği en iyi 50 restoran arasına girmiş. Pideler taş fırından çıkıyor. Fındık lahmacun ve Mini peynirli pideler 850 bin TL. Salatalarda seçim yapmak zor; Gâvurdağ, Göbek salata, Piliçli ılık salata ve Fattuş'un fiyatları 3 ile 6 milyon TL arasında. Mezelerden Abagannuş, Tulum ve beyazpeynir, Süzme yoğurt seçiyoruz. Fiyatları 3 milyon TL. Izgaralarda çeşit bol; Çöp şiş, Adana, Urfa, Tarsus, Lolita (bayanların tercihi, piliç külbastı), Piliç şiş ve diğerleri... Fiyatları ise 7 milyon 500 bin ile 10 milyon TL arasında. Acılı ve acısız şalgam suyu, bütün beyaz ve kırmızı şarap çeşitleri, bira alternatifleri ve tabii rakılar arasından seçim size kalmış. Tatlılardan Künefe ve Sakızlı fırın sütlacı seçiyoruz. Yazın künefede kaymak yerine dondurma kullanıyorlar. Hepsinin tadına tek tek bakıyoruz, gerçekten de bu kadar yemekten sonra midemizde hiçbir rahatsızlık hissetmeden kalkıyoruz.
Bronz Sok. No: 12 Maçka İstanbul
0212 234 21 73
www.kosebasi.com.tr
Kaynak: Lezzet Dergisi