Körili patlıcanlı bulgur pilavı

Güncelleme Tarihi:

Körili patlıcanlı bulgur pilavı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2012 14:09

Sofralarınıza değişik bir tat uyumu getirmek istiyorsanız bu tarifi mutlaka okuyun!

Haberin Devamı

Malzemeler:

1 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 su bardağı su
1 adet soğan
1 adet kemer patlıcanı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı köri
Tuz

Hazırlanışı:

Patlıcanı küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu koyduğunuz bir tabağa alıp fazla yağını çektirin. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. İçine bulgur, kaynamış su, tuz ve köriyi ekleyip bulgurlar suyu çekinceye kadar pişirin. Pişmesine yakın patlıcanı ekleyip karıştırın. Servis etmeden önce 10 dk demlendirin.

Sebzeli gerdan yemeği için tıklayınız!

BAKMADAN GEÇME!