Güncelleme Tarihi:
Hollanda'da yapılan bir araştırmada, baharatların vücut ısısı yaratarak, doğal yağ yakma süreci oluşmasına yardımcı olduğunu belirlendi. Hollanda'nın Maastricht Üniversitesi'nde fareler üzerinde yapılan deneylerde, özellikle karabiber, kişniş, zerdeçal, kırmızı biber, kimyon, zencefil ve soğanın etkili olduğu tespit edildi.
Araştırmacılar, baharatlı yemeklerin ağırlıkta olduğu Asya mutfağından özellikle Pakistan ve Hindistan yemeklerinin, insanlarda hızlı bir doyma hissi yarattığını ve sindirime yardımcı olduğunu da belirtti.
Araştırmacılar, 'spor salonu üyeliğinizi hemen iptal etmeyin' uyarısında da bulundu.
Araştırmanın sonuçları, Fizyoloji ve Davranış adlı tıp dergisinde de yayımlandı.
Birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen köri, Hindistan ve Güneydoğu Asya'da yaygın olarak kullanılıyor.
Serin, kuru ve karanlık yerlerde saklanması gereken körinin içinde, kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı kırmızı biber bulunuyor.
Köri, yoğurt, limon suyu ve sarımsaktan oluşan bir karışım hazırlanarak kırmızı et veya tavuk yemeğinin üzerine sos olarak kullanılabilir.
Â